منتظرالمهدی مطرح كرد؛

آرمانگرایی نوجوانان باید به سوی واقعیت سوق داده شود

آرمانگرایی نوجوانان باید به سوی واقعیت سوق داده شود

به گزارش بیمه خانه، معاون فرهنگی و اجتماعی فراجا اظهار داشت: باید نوجوانان را بی قضاوت بشنویم، با آنان مدارا کرده و صبور باشیم، و آرمانگرایی نوجوانان را به سوی واقعیت سوق بدهیم.



به گزارش بیمه خانه به نقل از مهر، سردار سعید منتظرالمهدی معاون فرهنگی و اجتماعی فراجا در یادداشتی با اشاره به ۸ آبان به عنوان «روز نوجوان» و ۱۳ آبان به عنوان «روز دانش آموز» نوشت: من به نمایندگی از همکارانم در فرماندهی انتظامی کل کشور، ضمن گرامی داشت یاد و خاطر نوجوان شهید محمد حسین فهمیده و همه شهدای دفاع مقدس، این روزهای مبارک را به نوجوانان عزیرمان تبریک گفته و چند نکته مجمل را یادآور می شوم.
سردار منتظرالمهدی در ادامه یادداشت آورده است:
۱. نوجوانی برای هر انسانی، خاطره انگیزترین و حتی خاص ترین، دوران زندگی است چونکه در این ایام، آدمی خودرا به عنوان «هویتی مستقل» باز می شناسد و پیوند معناداری با دنیای پیرامون برقرار می کند. وی در این سال ها به صورتی «تمایز یافتگی» از دیگران دست می یابد و به ارزش ها و باورهایی می رسد که اغلب تا آخر عمر در ذهن و ضمیر او جا خوش می کنند. به همین سبب، ما بزرگسالان، و نهادهای تربیتی و آموزشی، باید بستر و زمینه را به شکلی تدارک ببینیم که نوجوانان باورها و نگرش های خودرا از منابع معتبر و باارزش گرفتن نمایند و نه از «حراجیِ کالاهای بنجل».
۲. نوجوان از نظر شناختی و ذهنی به درجه ای از رشد و تحول رسیده که می تواند به ماهیت پدیده ها، بیندیشد و پیرامون آنها چون و چرا کند به این علت در گفت و گو با نوجوان باید متوسل به استدلال منطقی شد و از مجادله، مناقشه و تحمیل نظرات خود بر او پرهیز نمود تا به وادی مخالفت ورزی و طغیانگری سوق پیدا نکند.
۳. میدانیم که نوجوان «آرمان گرا» است؛ او متناسب با فطرت پاک خویش گرایش به نیکی، عدالت و مساوات دارد و نه فقط کژی ها و ظلم ها و بی عدالتی ها را برنمی تابد بلکه به ستیز و مخالفت با آنها بر می خیزد. به همین سبب، باید نوجوانان را بی قضاوت «بشنویم»، با آنان مدارا کرده و صبور باشیم، لیکن، لازم است «آرمانگرایی» نوجوانان به سوی «واقعیت» سوق داده شود تا آنان به «آرمان گرایان واقع بین» تبدیل شوند (همانگونه که نوجوانان رزمنده در سالهای دفاع مقدس چنین بودند).
۴. نوجوان بالاتر از هرکسی نیازمند احترام و پذیرش و تأیید است؛ او از طرد و تنبیه بیزار است و گرایش ذاتی به تحسین و تحبیب دارد. پس برای جلوگیری از غلتیدن نوجوانان در پدیده «بحران و تعارض نوجوانی» باید حس ارزشمندی آنان با کلام و کلمه و دادن مسئولیت تقویت شود.
خلاصه آنکه، نوجوانان گنجینه های ارزشمندی هستند که آینده کشورمان را می سازند؛ به آنان احترام گذاشته و موانع رشد را از پیش پای آنان برداریم.


منبع:

1403/08/09
08:58:04
5.0 / 5
95
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
بیمه خانه Bime khane