۳۳ تعاونی مسكن در تهران درگیر مشكلات حقوقی

انتظار ۳۰ ساله اعضای یک تعاونی برای خانه دار شدن

انتظار ۳۰ ساله اعضای یک تعاونی برای خانه دار شدن

بیمه خانه: تعدادی از اعضای تعاونی مسکن کارکنان آموزش و پرورش فنی و حرفه ای شهر تهران در اعتراض به مطالبه 30 ساله اعضا در خصوص واگذاری زمینی که از سال 1372 خریداری شده اعتراض خودرا در مقابل وزارت راه و شهرسازی مطرح کردند؛ البته اعضای تعاونی می گویند که دست کم 33 تعاونی و 30 هزار خانوار در نوار شمالی، شمال شرقی و غربی تهران درگیر مشکلات تعاونی های زمین و مسکن هستند.


به گزارش بیمه خانه به نقل از ایسنا، ابراهیم صمدی ـ نماینده اعضای تعاونی مسکن کارکنان آموزش و پرورش فنی و حرفه ای شهر تهران در این رابطه اظهار نمود: در سال ۱۳۷۲ به استناد ماده ۳۲ بخشنامه اجرائی لایحه قانونی واگذاری و احیای اراضی مصوب شورای عالی انقلاب اسلامی که با هدف تامین مسکن کارکنان دولت ارائه و فروخته می شد، زمینی در شمال شهر تهران در ازای دو فقره چک به تعاونی مسکن کارکنان آموزش و پرورش فنی و حرفه ای شهر تهران فروخته شد؛ با اینحال بعد از مدتی به سبب بالاتر از تراز ۱۸۰۰ متر بودن، ممنوعیت ساخت پیدا کرد.
وی افزود: در سال ۱۳۸۷ دستوری در خصوص ممنوعیت ساخت و ساز در این مناطق و تبدیل آن به فضای سبز و همین طور ارائه زمین و یا خانه به عنوان معوض به اعضای تعاونی صادر شد ولی این دستور نیز تا سالها مسکوت و پنهان نگه داشته شد.
صمدی با اعلان اینکه از سال ۱۳۸۷ مطالبه اعضای تعاونی برای دریافت زمین معوض شروع شد، اشاره کرد: در همین راستا هیات دولت ارائه زمین معوض در ۵ نقطه اطراف تهران را در سال ۱۳۹۳ تصویب کرد که متاسفانه تا به امروز اجرائی نشده و مطالبه قانونی اعضای تعاونی درخلال وزارت راه، استانداری و سازمان ملی مسکن پاسکاری شده و هیچ کدام مسئولیت کار را بر عهده نمی گیرند.
وی مسئولیت مستقیم این کار را بر عهده وزارت راه و سازمان ملی مسکن دانست و اظهار داشت: طبق قانون، مسئولیت رسیدگی به زمینهای خارج از محدوده بر عهده سازمان ملی زمین و مسکن می باشد. پس این سازمان موظف است نسبت به ارزش گذاری زمینهای عوض و معوض و معاوضه قانونی آن اقدام نماید.
صمدی با اشاره به تجمع اعضای تعاونی مسکن کارکنان آموزش و پرورش فنی و حرفه ای شهر تهران در مقابل ساختمان وزارت راه و برگزاری جلسه ای با مدیرکل دفتر نظارت بر طرح های توسعه و عمران وزارت راه، اظهار داشت: در این نشست قرار شد تا ظرف دو هفته جلسه ای ما بین وزارت راه و شهرسازی، سازمان ملی مسکن، استانداری، بازرسی ریاست جمهوری و سازمان بازرسی کل کشور... جهت رسیدگی به این مشکل و تعیین نوع ارزشگذاری زمین عوض و معوض تشکیل شده و طی آن معاوضه زمین با دستور مستقیم وزیر راه و شهرسازی اجرائی شود.
این عضو تعاونی مسکن کارکنان آموزش و پرورش با اعلان اینکه تقاضای ما این است که حقیقت ماجرا بصورت شفاف به اعضا گفته شود، افزود: در این نشست با قطعیت عنوان شد که باتوجه به مصوبه هیات دولت تحت هیچ شرایطی زمین معوض در داخل شهر تهران داده نمی گردد و زمین هایی در اطراف تهران برای این مساله پیشنهاد شده است.
وی اشاره کرد: خواسته بعدی اعضا اجرای صحیح ارزش گذاری عوض و معوض و واگذاری زمینهای مناسب با قید فوریت به ارزش واقعی زمین اصلی و همین طور دارای زیرساخت و تاسیسات لازم و با قید فوریت است و واگذاری زمینی که فاقد این شرایط باشد مورد قبول اعضای تعاونی نخواهد بود.
وی، ارزشگذاری صحیح و کارشناسی شده زمینهای عوض و معوض و تعیین تکلیف سریعتر آنرا خواسته اصلی اعضای تعاونی عنوان نمود و اظهار داشت: این تعاونی بیش از ۵۵۰ عضو دارد که از سال ۱۳۷۲ برای دریافت زمین اقدام نموده و دنبال مطالبات خود هستند. امیدواریم که پس از گذشت ۳۰ سال بتوانیم هر چه سریعتر حقوق قانونی خودرا مطالبه نماییم.
عضو تعاونی مسکن کارکنان آموزش و پرورش فنی و حرفه ای شهر تهران اشاره کرد: لازم به ذکر است که این مشکل محدود به تعاونی ما نبوده و دست کم ۳۳ تعاونی و ۳۰ هزار خانوار دیگر در نوار شمالی، شمال غربی و شرقی شهر تهران درگیر این مساله هستند که رفع آن یک ضرورت بنیادی و به نفع مالکین و شهر تهران خواهد بود.
زمین مورد نظر تعاونی که در سال 1372 اختصاص یافته بود

1401/04/08
11:43:33
5.0 / 5
608
تگهای خبر: آموزش , خرید , سازمان , كارشناس
این مطلب بیمه خانه را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب بیمه خانه در این حوزه
کاربران بیمه خانه در مورد این مطلب چه میگویند؟
لطفا شما هم نظر دهید
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

بیمه خانه Bime khane