گزارش جوان ترین عضو شورای پنجم تهران از عملکرد چهار ساله

گزارش جوان ترین عضو شورای پنجم تهران از عملکرد چهار ساله

جوان ترین عضو شورای شهر تهران گزارشی از اقدامات انجام شده از جانب کمیته مشارکت های مردمی، کمیته ورزش، کمیته تنقیح مقررات و ستاد توان افزایی وحمایت از فعالیت سازمان های مردم نهاد شهر تهران ارائه کرد.


به گزارش بیمه خانه به نقل از ایسنا، حجت نظری در سیصد و پانزدهمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران در انتها پنجمین دوره از شورای اسلامی شهر در عرضه گزارشی از اقدامات انجام شده از جانب کمیته مشارکت های مردمی، کمیته ورزش، کمیته تنقیح مقررات و ستاد توان افزایی وحمایت از فعالیت سازمان های مردم نهاد شهر تهران اظهار داشت: شهروندان عزیز تهرانی سلام. سلامی همچون آخر نماز که نوید آغازی باردیگر می دهد. این خدمت و عبادت چهار ساله گذشت و امروز ما و شما، شاهد چهار سالی هستیم که پشت سر گذاشته شد و میتوان آنرا قضاوت کرد. میتوان قضاوت کرد که شهر را چطور و در چه شرایطی تحویل گرفتیم و حال که تحویل می دهیم، چه چیزی کم تر یا بیش تر شده است. ما البته بزرگراه و پل های دوطبقه و امثال آن نساختیم و نباید هم می ساختیم، چون با وعده تغییر همین ریل توسط شما انتخاب شدیم. وعده دادیم که از جیب مردم پروژه های چندهزار میلیاردی بی حاصلی همچون پل صدر نخواهیم ساخت و نساختیم. وعده دادیم فضای تنفس شهر را بیشتر مسدود نخواهیم کرد و نکردیم. اما به جای آن فضاهای مردم محور همچون پلازها را توسعه دادیم. پروژه های کم هزینه و ملموس در محلات ایجاد اجرا کردیم. هویت شهر را حفظ کردیم و سعی کردیم شهروندان بیشتر با کوچه ها و خیابان ها ارتباط برقرار کنند. فضاها و مکان هایی که بخشی از خاطره جمعی تهرانی ها بود را برای آیندگان حفظ کردیم و در اختیار عموم گذاشتیم.
وی ادامه داد: فارغ از دست آوردهای جمعی قابل دفاع مان که باید بارها و بارها، تک تک ما آنها را بازگوییم، شخصا تلاش کردم بعنوان کوچک ترین عضو این خانواده، روزی که از شورا خارج می شوم نه در مقابل شما ملت و نه در مقابل خدای مان شرمنده نباشم و از این منظر، خدای بزرگ را شاکرم که امروز، با وجدانی آسوده و خاطری آرام این مسئولیت را واگذار می کنم. در طول چهار سال گذشته، نه ذره ای در زندگی شخصی ام تغییر بوجود آمده و مالی به اموالم اضافه شده و نه خدای متعال رهایم کرده تا دیگر آلودگی ها به سراغم بیاید. هنوز در همان خانه ای سکونت دارم که سال ۹۱ تملک کردم و هنوز همان ماشینی را دارم که سال ۹۲ خریداری کردم. در تمام مدت این چهار سال بیشتر از خیلی از مدیران اجرایی ارشد شهرداری برای شهرم و همشهریانم کوشیده ام و بیشتر از انتظار قانون، وقت گذاشته ام. هیچگاه خواسته شخصی از هیچ یک از مدیران یا کارکنان شهرداری طلب نکردم و هرچه به ایشان ارجاع دادم و پی گیری کردم، درخواست مردم و انجام کارهای قانونی بود که در راهروهای شهرداری و پشت درب دفتر مدیران معطل می ماند. در این چهارسال تنها حقوق شورای شهر را دریافت کردم و از هیچ کمیسیون، شورا، ستاد یا مرجع دیگری ریالی دریافت نکرده ام. البته همه می دانید که مزد اینها که گفتم، ردصلاحیت بود!
وی افزود: حال این دفتر به پایان آمده، فصلی نو درحال آغاز است. فصلی از تجربه های اندوخته از سال هایی بسیار دشوار که انواع بحران ها را یکجا به کوله بار تجربه ام اضافه کرد. دورانی سخت اما سرشار از امید و پویایی و انگیزه برای انجام کارهایی که معطل مانده و باید به سرانجام برسد. من ضمن آرزوی موفقیت برای اعضای ششمین دوره شورای شهر تهران، ری و تجریش؛ اعلام می کنم که بعنوان شهروندی مطالبه گر و دغدغه مند، همواره تصمیمات و اقدامات مدیریت شهری را دنبال کرده و از هیچ تلاشی برای بهتر شدن اوضاع شهرم دریغ نخواهم کرد. اگر جایی اقدامی شایسته و درخور مشاهده کردم قدردانی خواهم کرد و اگر کوتاهی یا خدای ناکرده خیانتی ببینم، حتما فریاد خواهم زد.
وی تصریح کرد: این آخرین نطق من در جایگاه نماینده مردم در پنجمین دوره از شورای اسلامی شهر تهران، ری و تجریش است و در ابتدای آن قصد دارم تا از روزهای آخر تریبون رسمی که به واسطه رای میلیونی مردم تهران در انتخابات سال ۹۶ به دست آوردم، مجلس شورای اسلامی را برای طرح معروف به صیانت از حقوق کاربران فضای مجازی خطاب قرارداده و به نمایندگی از مردم بگویم که هیچ وقت لجبازی با ملت و اراده مردم آینده خوبی نداشته است. روزهاست به جهت همین طرح، فشار روانی سنگینی بر مردم، بخصوص صاحبان مشاغل و کسب و کارهای خرد و کلان اینترنتی وارد شده و تصویب و اجرای آن هم زندگی خیلی از مردم را مختل می کند. امیدوارم عقلا و دلسوزان اصولگرا، تدبیر و بصیرت به خرج دهند و بیشتر از این مردم را آزار ندهند.
این عضو شورای شهر تهران در بخش دیگری از صحبت های خود گفت امیدوار است که " اعضای شورای شهر در تمام کشور و بخصوص تهران که در مرحله اول با گزینش مجلس و در مرحله دوم با حمایت انتخاباتی مجلس فعلی امکان حضور در شوراها را پیدا کردند" راهی را که به قول او " مجلس در عصبانی و مضطرب کردن مردم پیش گرفته ادامه ندهند و در حاکمیت یک دست، به دنبال آرامش مردم باشند."
وی ادامه داد: امروز پس از حضور در بیشتر از ۳۱۰ جلسه رسمی و علنی شورای شهر تهران، قصد دارم تا گزارشی از بعضی از اقداماتی که با اعتماد شما در طول چهارسال انجام داده یا در سیاستگذاری اش مشارکت داشتم، عرضه کنم
وی ادامه داد: بنده بعنوان جوان ترین عضو شورای شهر تهران، ری و تجریش، عضو کمیسیون حقوقی و نظارت و کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر بوده و به جهت همین عضویت هم مسئولیت کمیته های تنقیح مصوبات، مشارکت های مردمی، ورزش و ستاد توان افزایی و پشتیبانی از فعالیت سازمان های مردم نهاد شهر تهران را برعهده داشتم. طی این مدت بیشتر از ۱۳۱ تذکر را به نمایندگی از مردم به مسؤلان شهری و دیگر مقامات و مسؤلان کشور عرضه کردم که محور عمده آنان «توجه به حقوق اقشار مختلف مردم در شهر همچون زنان، کودکان، سالمندان و هم مناسب سازی شهر برای حضور معلولان و افراد دارای نیازهای ویژه در شهر»، «گسترش ورزش همگانی و توجه به تمام اقشار در این حوزه»، «ارتقا مشارکت های مردمی در مدیریت شهر»، «توجه به جوانگرایی و استفاده از ظرفیت جوانان در سطوح مدیریتی کشور»، «توجه به هویت و آثار فرهنگی و تاریخی شهر»، «توسعه حمل و نقل عمومی»، «محیط زیست شهری و آلودگی هوا»، « توجه به سلامت روحی و روانی مردم»، «معیشت پرسنل و کارکنان شهرداری و نحوه استخدام آنان» و امثال اینها بوده است.
وی افزود: در این چهارسال، برخلاف دوره های گذشته شورا و رویه حاکم بر مجلس شورای اسلامی، تمام تصمیم ها و عملکرد ما در منظر و مرای عموم مردم بوده و آنچه انجام دادیم نه پشت درهای بسته، بلکه کاملا شفاف و در معرض دید و قضاوت مردم قرار داشت. همکاران من در کمیته تنقیح مصوبات شورای شهر تهران کارهای بزرگی انجام دادند. کارهایی که در طول ادوار شورای شهر تهران کم نظیر بود. در این دوره در سامانه جامع مصوبات با تکمیل بارگذاری و بررسی بیشتر از ۶۲۰۰ مصوبه ادوار شورا و انجمن شهر و هم بررسی دقیق هزاران برگ سند تقنینی، تنقیح مصوبات شورا به اتمام رسید. در این راستا از مجموع ۶۶۰ مصوبه اثرپذیر و ۵۴۷ مصوبه اثرگذار، ۱۰۴۴ مورد اصلاح، ۲۵۱ مورد نسخ، ۱۸۲ مورد ابطال، ۳۸۶ مورد الحاق، ۷۳۳ مورد ارجاع و مجموعا هشت مورد ابطال جزیی و ابطال برخی مصادیق، تشخیص و در سامانه اعمال شد.
نظری تصریح کرد: ما برای نخستین بار در نظام تقنینی کشور سامانه طرح ها و نظرات مردمی و هم سامانه طرح ها و لوایح را ایجاد کردیم. یعنی به هر شهروند این امکان را دادیم که بتواند با رفتن به این سامانه، طرح پیشنهادی خویش را به شورا عرضه نماید و علاوه بر آن، بتواند درباره تمام طرح ها و لوایح نظر خویش را اعلام نماید. از سال ۱۳۹۸ تابحال ۲۶۵ طرح و لایحه با اطلاعات دقیق همچون اسامی موافقین و مخالفین، نامه ارجاع به کمیسیون تخصصی و گزارش آن کمیسیون، با پیوست نظرات شهروندان بارگذاری شده است. این اقدام مصداق بارز مشارکت مستقیم و بیشتر مردم در اداره امور شهر بود.
وی خاطرنشان کرد: سامانه الزامات مقرره ای را هم راه اندازی کردیم تا از این طریق شهرداری تهران را پاسخگو نماییم. جهت راه اندازی این سامانه بعد از بررسی تمام مصوبات شورا در دور پنجم، ۳۵۴ مورد از تکالیف شهرداری در مورد نگارش لایحه، بخشنامه، دستورالعمل و اموری از این دست استخراج شد. در این سامانه به روشنی، با روزشمار و به تفکیک مشخص شده است که شهرداری کدامیک از این الزامات را در مهلت مقرر یا خارج از مهلت انجام داده و در چه مواردی تکلیف خویش را انجام نداده یا به صورت ناقص انجام داده است. شیوه نامه داخلی شورا هم با انجام کار کارشناسی دقیق و پیچیده، بررسی آئین نامه های پیشین و مقررات بالادستی و مطالعه تطبیقی با آئین نامه پارلمان شهرهای مختلف جهان، در۲۷ فصل و ۲۷۸ ماده تدوین شد و بعد از امضای شماری از اعضا، اعلام وصول شده و در اختیار کمیسیون حقوقی و نظارت قرار گرفت.
وی با تاکید بر این که در کمیته مشارکت های مردم، اولویت مان را تغییر سیاست های مدیریت شهری به نفع انسان قرار دادیم اضافه کرد: این رویکرد را با مشارکت همکارانم در شورای شهر در تمام مجموعه مدیریت شهری گسترش دادیم. بطوریکه انسان محوری همواره یکی از کلید واژه های مدیریت شهری دوره پنجم بود. در نتیجه این اقدامات، رویکرد کلان مدیریت شهری از توجه به بخش های سخت و بی جان شهر، به توجه بر انسان و نیازهای انسانی متمرکز شد. اجرای پویش «شهرهمه» در آذرماه سال ۹۶ که مدتی بعد به شعارمحوری مدیریت شهری تهران تبدیل شد، به رسمیت شناختن دستفروشی و دیگر مشاغل سیار در تهران و عرضه طرح «ساماندهی مشاغل سیار و بی کانون»، پشتیبانی از افراد در معرض صدمه با طرح «استفاده از ظرفیت همکاری و مشارکت شهرداری تهران در پشتیبانی از مشاغل خانگی تولیدی افراد در معرض آسیب» و تغییر الگوی مدیریت شهر به نفع زنان و جوانان با عرضه طرح «الزام شهرداری تهران به عرضه لایحه افزایش انتصاب جوانان در تصدی پست های مدیریتی و ارتقاء سهم و نقش آنان در مدیریت شهرداری تهران» از دیگر اقدامات انجام شده از جانب بنده و همکارانم در کمیته مشارکت های اجتماعی بود.
وی ادامه داد: پیگیری ارتقاء نشاط اجتماعی در جامعه سبب شد تا برای نخستین بار در تاریخ مدیریت شهری، کد پروژه نشاط اجتماعی از سال ۱۳۹۷ به بعد وارد بودجه شهر تهران شود تا بر مبنای آن، بخشی از بودجه شهر به نفع شادی شهروندان هزینه شود و البته افسوس که قدرت آنان که مخالف شادی مردم هستند، بیشتر بود. در کمیته ورزش شورای شهر تهران، طرح خیابان ورزش را با هدف فراهم کردن بستر ورزش همگانی برای همه افراد و شهروندان اجرا کردیم. در این دوره توانستیم ورزش را در راس سیاست های شهری قرار دهیم و توانستیم به اندازه توجه به ورزش قهرمانی، مسؤلان و مردم را به ورزش همگانی جذب نماییم. بطوریکه موفق شدیم ورزش همگانی را جزو برنامه های مهم برنامه سوم توسعه شهر تهران قرار دهیم.
وی افزود: سیاست ما ورزش ارزان برای همه بود و بنا بر این هم باوجود تورم بی سابقه و افزایش شدید قیمت کالاها و خدمات در کشور و به تبع آن در شهر تهران، کمیته ورزش از افزایش تعرفه استفاده از خدمات و امکانات ورزشی به مدت نزدیک به سه سال جلوگیری کرد. این امر در مناطق کمتر برخوردار شهر تهران هم بیشتر مورد توجه قرار گرفت، بطوریکه هم اکنون بهای استفاده از امکانات ورزشی در اماکن ورزشی متعلق به شهرداری تهران، به مراتب کمتر از دیگر اماکن ورزشی شهر است. نوسازی اماکن و امکانات ورزشی را به جد پیگیری و بیشتر از ۲۵۰ هزار مترمربع از فضاهای ورزشی تهران را نوسازی و احیا کردیم. اقدامات ما اما صرفاً به نوسازی معطوف نشد و موفق شدیم تا بیشتر از ۹۰ هزار مترمربع به فضاهای ورزشی تهران اضافه نماییم که برخی درحال تکمیل هستند. آن هم در شرایطی که قیمت مصالح و خدمات و دیگر هزینه ها افزایشی چندین برابری داشت. البته هیچکدام از این ها را در بوق و کرنا نکردیم و ترجیح دادیم تا مبلغ بودجه هایی که در گذشته برای شوآف های رسانه ای انجام می شد را خرج پروژه ای دیگر به نفع مردم نماییم.
نظری تصریح کرد: به جای تعرفه گذاری کم دقت و منطقه ای، به رقم همه مقاومت ها و دشواری ها، بهای خدمات استفاده از اماکن ورزشی را به صورت محله ای انجام دادیم تا محلات کمتر برخوردار در مناطق بهره مند هم بتوانند راحتتر از این امکان های شهری استفاده کنند. طی بیشتر از سه سال یعنی از سال ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۰ موفق به دو برابر کردن بودجه ورزش شهر تهران شدیم و رقم آنرا از حدود ۲۰۰۰ میلیاردریال در سال ۹۷ به حدود ۴۰۰۰ میلیاردریال در سال ۱۴۰۰ رساندیم. علاوه بر این افزایش، بودجه ورزش زنان را با بودجه اختصاص داده شده برای ورزش مردان برابر کردیم. اکران مسابقات ورزشی در بوستان ها، توجه به ورزش در زیباسازی و المان های شهری، توجه ویژه به ورزش در مناطق کمتربرخوردار تهران از راه پایین نگه داشتن بهای خدمات، عرضه طرح ایجاد دهکده های ورزش، توجه ویژه به ورزش جانبازان و معلولان، کهنسالان، کودکان و نوجوانان، برگزاری لیگ بازی های کامپیوتری، اجرای طرح دوشنبه های ورزشی و... هم از دیگر اقدامات ما در کمیته ورزش شورای شهر تهران بود.
وی افزود: در ستاد توان افزایی و پشتیبانی از فعالیت سازمان های مردم نهاد شهر تهران، برای نخستین بار در کشور، امکان ایجاد فضاهایی در هر یک ازمناطق ۲۲ گانه شهرداری تهران برای فعالیت سازمان های مردم نهاد را فراهم کردیم. طرحی که اثرگذاری آن به اندازه فرهنگسراها خواهد شد و عنوان «سمن سرا» برایش برگزیده شد. بگذریم که شهردار منتخب خودمان و معاون کم تحرک مربوطه هم در راه راه اندازی سمن سراها سنگ اندازی کردند اما هم اکنون این سمن سراها آماده فعالیت هستند. فعالیت «سام»ها یا همان سازمان های اجتماع محور که برگردان واژه CBO است، را برای نخستین بار در مدیریت شهری اجرایی کردیم و با انعقاد تفاهمنامه همکاری میان ستاد سمن ها و بخشداری مرکزی تهران، صدور مجوز فعالیت سازمان های اجتماع محور یا همان سام برای اولین بار در کشور اجرایی شد.
نظری تصریح کرد: در این دوره با رویکرد حمایت و توانمندسازی واقعی، تعداد سازمان های مردم نهاد زیر پوشش ستاد از ۷۷۳ مورد در سال ۹۶ به ۱۶۰۰ مورد در سال۱۴۰۰ رسید و شاهد افزایش چهاربرابری تعداد دوره ها و کارگاه های آموزشی بودیم. هرچند شاید با معیارهای مختلف، شمار کمی از این سمن ها را بتوان فعال دانست، اما آن خود تابعی از دیگر کنشگری ها در کشور است. به جای پول پاشی و ریخت و پاش به نفع برخی سمن های خاص، ۳۰ خدمت مجانی را برای همه سمن ها ایجاد کردیم و برای مان هیچ تشکلی نزدیک تر از دیگری نبود. به بیشتر از ۵۰۰ درخواست و تقاضا از سازمان های مردم نهاد رسیدگی کردیم. اجرای طرح تصمیم سازی، برای نخستین بار در تاریخ مدیریت شهری رخ داده و توانستیم از ظرفیت مشارکت فعالان سازمان های مردم نهاد در نگارش و اصلاح طرح ها و لوایح استفاده نمائیم. طرح دیده بانی شهری هم در این دوره انجام شد و هدف از آن، نظارت مردم و سمن ها بر حسن اجرای تصمیمات مدیریت شهری بود.
این عضو شورای شهر تهران با اشاره به این که به تازگی هم طرح ممنوعیت حضور حیوانات خانگی در فضای بازی کودکان در بوستان ها را با مشارکت برخی از سازمان های مردم نهاد تدوین کردیم اضافه کرد: طرح «فرایند اعطا تسهیلات، فعالیت و بهره برداری از اماکن تاریخی ثبت شده و واجد ارزش ثبت نشده شهر تهران» هم که از جانب بنده عرضه شده بود، مورد تصویب قرار گرفت. در تمام این اقدامات که معتقدم در مقابل مردم صبور تهران، هیچ است، تیمی از زنان و مردان جوان یاری ام کردند. جوانانی که میانگین سنی شان از سن من یعنی ۳۴ سال کمتر است. زبان قاصر است اما همواره قدردان تمام این عزیزان هستم.
وی ادامه داد: می دانم که امروز که خیلی از شما دلواپس خوزستان اید، نگران کرونا و تاخیر در واکسیناسیون هستید و دل تان از محدودیت هایی که گاه و بیگاه به نام نماینده مردم در مجلس برای تان وضع می شود خون است خیلی ها هم نگران معیشت و آینده اید، شاید عرضه گزارش عملکرد کار درستی نباشد. اما لازم بود برای ثبت در تاریخ و برای آنکه جریان بی عمل پر صدا نخواهد کم کاری اش را به ما نسبت دهد این گزارش از عملکرد خود را عرضه کنم.
وی افزود: در انتها از مردم شریف تهران، ری و تجریش به جهت آنچه که در ید اختیارات شورای اسلامی شهر تهران بود و به هر علت امکان انجامش از ما سلب شد یا نتوانستیم انجام دهیم حلالیت می طلبم و خطاب به مردمی که همواره خودم را جزوی از آنان و نه مقابل شان دیده ام عرض می کنم که از امروز و با آخر بار مسئولیت سنگینی که بر دوش داشتم، شانه به شانه شما مطالبه گری و کنشگری خواهم کرد.




منبع:

1400/05/11
12:16:44
5.0 / 5
1347
تگهای خبر: آموزش , اینترنت , حمل و نقل , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۵
بیمه خانه Bime khane