یک تصمیم درست بعد از یک شب تلخ بزرگراه ها برای پاکبانان ایمن می شود؟
به گزارش بیمه خانه، مدیرعامل پسماند با خانواده های پاکبانان جان باخته دیدار نمود و از اجرای طرح توقف کار شبانه برای جلوگیری از تکرار چنین حوادثی اطلاع داد.
به گزارش بیمه خانه به نقل از مهر، در یکی از روزهای آبان ماه، وقتی شهر هنوز از شوک حادثه مرگبار بزرگراه شهید فهمیده بیرون نیامده بود، مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند بهمراه جمعی از معاونان و مدیران این سازمان، راهی خانه های داغدار پاکبانانی شد که جانشان را در راه خدمت از دست داده بودند. درِ خانه هایی که همیشه با صدای کار و تلاش در سحرگاهان بیدار می شد، این دفعه با صدای تسلیت و همدردی گشوده شد.
محسن قضاتلو، مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند در دیدار با خانواده های جان باختگان، پیام تسلیت علیرضا زاکانی، شهردار تهران و داوود گودرزی، معاون خدمات شهری را ابلاغ نمود و اظهار داشت: از دست دادن این عزیزان غمی بزرگ برای خانواده بزرگ شهرداری است. خودرا در سوگ آنان شریک می دانیم و تمام توان خودرا برای پشتیبانی از بازماندگانشان به کار می گیریم.
یک تصمیم درست بعد از یک شب تلخ
حادثه ای که بامدادان جمعه ۹ آبان ماه رقم خورد، نه فقط چهار خانواده، بلکه افکار عمومی پایتخت را عزادار کرد. در آن شب، راننده ای ۲۵ -۳۰ ساله که بنا به اعلام پلیس راهور در حالت مستی و بدون داشتن گواهینامه رانندگی بود، با خودروی پرشیا و سرعتی نزدیک به ۲۰۰ کیلومتر بر ساعت در بزرگراه شهید فهمیده بعد از عبور از چهار خودرو، مستقیماً با خودروی حامل کارگران رفت وروب سازمان پسماند برخورد کرد.
شدت تصادف به حدی بود که خودروی حامل پاکبانان واژگون شد و سه کارگر در همان لحظه جان باختند. چهارمین کارگر نیز ساعاتی بعد در بیمارستان به جمع همکاران آسمانی اش پیوست. راننده مقصر، بگفته پلیس، «صد در صد» در وقوع حادثه مسئول شناخته شده است.
در پی این سانحه، سازمان مدیریت پسماند با هماهنگی شورای شهر و پلیس راهور تصمیمی مهم گرفت: توقف کامل فعالیت پاکبانان در بزرگراه ها در ساعات شب. از این پس، تنها ماشین های مکانیزه وظیفه نظافت شبانه مسیرهای اصلی را برعهده خواهند داشت و کارگران رفت وروب حاشیه بزرگراه ها از ساعت ۷ بامداد شروع به کار می کنند تا در روشنایی روز و دید کامل رانندگان، ایمنی بیشتری داشته باشند.
سازمان همین طور از شهروندان خواسته است در صورت مشاهده فعالیت پاکبانان در تاریکی شب در محدوده بزرگراه ها، موضوع را بوسیله سامانه ۱۳۷ شهرداری اطلاع دهند.
همزمان با این حادثه دردناک، رییس جمهور، مسعود پزشکیان نیز در پیامی رسمی این ضایعه را تسلیت گفت و از تلاش شبانه روزی کارگران زحمتکش شهرداری قدردانی نمود. در قسمتی از پیام او آمده است: این عزیزان که در سحرگاهان برای پاکیزگی شهر تلاش می کردند، در اثر بی احتیاطی راننده ای متخلف جان خودرا از دست دادند. از خداوند متعال برای خانواده های داغدارشان صبر و اجر الهی مسئلت دارم.
این پیام نه فقط نشانه توجه به جایگاه این قشر زحمتکش است، بلکه تأکیدی بر لزوم بازبینی در وضعیت ایمنی نیروهای خدمات شهری به شمار می آید.
شب حادثه؛ کابوس سرعت و مستی
به روایت جلال ملکی، سخنگوی آتش نشانی شهر تهران ریالحادثه ساعت حدود ۱: ۴۰ بامدادان رخ داد؛ راننده خودروی پرشیا، در صورتیکه حالت طبیعی نداشت، با سرعتی باورنکردنی در راه حرکت می کرد و بعد از برخورد زنجیره ای با چند خودرو، در نهایت به خودروی سازمان پسماند برخورد کرد. شدت ضربه به حدی بود که خودرو چپ کرد و صحنه ای دهشتناک پدید آمد. امدادگران اورژانس و آتش نشانی با حاضرشدن در محل، با پیکر بی جان سه پاکبان برخورد کردند و یک نفر دیگر را با وضعیت بحرانی به بیمارستان انتقال دادند که فردای روز حادثه او نیز جان خودرا از دست داد.
تکرار این حوادث تلخ یادآور این حقیقت است که بی احتیاطی، مستی و بی قانونی در رانندگی فقط یک «خطای شخصی» نیست، بلکه می تواند به فاجعه ای جمعی بدل شود.
پایان تلخ، اما با اقدام درست
اقدام سریع سازمان مدیریت پسماند در تغییر ساعات کاری پاکبانان و پشتیبانی از خانواده های داغدار، قدمی انسانی و مسئولانه بود؛ قدمی برای التیام زخمی که شاید هیچگاه التیام کامل نیابد، اما می تواند مانع از تکرار فاجعه ای مشابه شود.
شاید در ایام آینده، بامداد های تهران باردیگر شاهد چهره های مهربان پاکبانان باشد؛ اما این دفعه با امنیتی بیشتر و در روشنایی روز تا یادمان بماند که ایمنی، هیچگاه نباید در تاریکی گم شود. به طور خلاصه، درِ خانه هایی که همیشه با صدای کار و تلاش در سحرگاهان بیدار می شد، این دفعه با صدای تسلیت و همدردی گشوده شد. محسن قضاتلو، مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند در دیدار با خانواده های جان باختگان، پیام تسلیت علیرضا زاکانی، شهردار تهران و داوود گودرزی، معاون خدمات شهری را ابلاغ نمود و عنوان کرد: از دست دادن این عزیزان غمی بزرگ برای خانواده بزرگ شهرداری است. راننده مقصر، بگفته پلیس، صد در صد در وقوع حادثه مسئول شناخته شده است.
منبع: بیمه خانه
این مطلب بیمه خانه را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب بیمه خانه در این حوزه
کاربران بیمه خانه در مورد این مطلب چه میگویند؟