بدون تامین اعتبار، نمی توان بانکها را به پرداخت وام اشتغال وادار کرد
به گزارش بیمه خانه، نماینده مجلس اظهار داشت: تا زمانی که بانک مرکزی سهمیه های ملی و استانی را مشخص نکند و تأمین اعتبار لازم را برای بانکهای عامل به منظور پرداخت وام اشتغال انجام ندهد، نمی توان بانکها را برای پرداخت تسهیلات تحت فشار گذاشت.
به گزارش بیمه خانه به نقل از خبرنگاران جوان، وام اشتغال در قانون بودجه ۱۴۰۵ با این هدف مصوب شد که کمکی به اقشار ضعیف جامعه بشود و توانمندسازی مددجویان در دستور کار قرار بگیرد. در ششمین ماه سال هستیم و هنوز بانک مرکزی تعیین سهمیه های ملی و استانی را انجام نداده و تأمین اعتبار بانکهای عامل صورت نگرفته است.
بانک مرکزی سیاست انقباضی در پیش گرفته است و تصور می کند، پرداخت نکردن تسهیلات می تواند جلوی تورم را بگیرد. در صورتیکه تسهیلات حمایتی خاصیت ضدتورمی دارند. بخصوص وام اشتغال که در حوزه های موثر اقتصادی به کار می افتد و صرف خرید تجهیزات می شود، اثر تورم زایی ندارد.
بر مبنای قانون بودجه بانک مرکزی وظیفه دارد اقدامات لازم را برای پرداخت وام اشتغال انجام دهد. تا وقتی تعیین سهمیه های ملی و استانی برای پرداخت وام اشتغال انجام نشود، عملا نمی توان بانکها را برای پرداخت وام اشتغال مسئول دانست.
نظرات حسنعلی اخلاقی، نماینده مشهد و کلات در مجلس را در مورد لزوم تعیین سهمیه ملی و استانی وام اشتغال، تأمین مالی بانکها و پرداخت سریع وام اشتغال جویا شدیم که در ادامه می خوانید.
اخلاقی در مورد عملکرد نامناسب بانک مرکزی در مورد اعطای تسهیلات حمایتی و بخصوص پرداخت نشدن وام اشتغال سال جاری اشاره کرد: معمولا بانک مرکزی و در مجموع شبکه بانکی کشور همکاری لازم را در زمینه اعطای تسهیلات حمایتی ندارند و همه ساله شاهد صف های طولانی برای دریافت این تسهیلات هستیم.
او اضافه کرد: معمولا در نیمه دوم هر سال پرداخت تسهیلات در دستور کار قرار می گیرد. به این ترتیب، بر اثر تورم از ارزش تسهیلات کم می شود و مردم بموقع به مبالغ دسترسی پیدا نمی کنند.
این نماینده مجلس بیان نمود: در شرایط حساسی هستیم و بر اثر جنگ تحمیلی معیشت مردم بشدت صدمه دیده است. بر همین اساس، دولت باید سیاستها را نحوی پیش ببرد که در نهایت پشتیبانی از مردم در دستور کار جدی باشد.
اخلاقی اظهار داشت: ضروری است فشار بیشتری بر بانک مرکزی بانکها بیاید تا به پرداخت تسهیلات حمایتی و بخصوص وام اشتغال مبادرت کنند. این امر در گروی تأمین مالی بانکها توسط بانک مرکزی است.
او اضافه کرد: تا وقتی که بانک مرکزی سهمیه های ملی و استانی را مشخص نکند و تأمین اعتبار لازم را برای بانکهای عامل به منظور پرداخت وام اشتغال انجام ندهد، نمی توان بانکها را برای پرداخت تسهیلات تحت فشار گذاشت.
این نماینده مجلس عنوان کرد: هر چقدر تسهیلات سریع تر در اختیار متقاضیان قرار بگیرد، مزیت بیشتری دارد. چونکه وقتی مبالغ دیرهنگام به دست مردم می رسد، عملا ارزش خودشان را از دست می دهند.
بطور خلاصه، تا وقتی تعیین سهمیه های ملی و استانی برای پرداخت وام اشتغال انجام نشود، در عمل نمی توان بانک ها را برای پرداخت وام اشتغال مسئول دانست.
نظرات حسنعلی اخلاقی، نماینده مشهد و کلات در مجلس را در مورد لزوم تعیین سهمیه ملی و استانی وام اشتغال، تامین مالی بانک ها و پرداخت سریع وام اشتغال جویا شدیم که در ادامه می خوانید.
اخلاقی در مورد عملکرد نامناسب بانک مرکزی در مورد اعطای تسهیلات حمایتی و به خصوص پرداخت نشدن وام اشتغال امسال اشاره کرد: بطور معمول بانک مرکزی و در مجموع شبکه بانکی کشور همکاری لازم را در حوزه اعطای تسهیلات حمایتی ندارند و همه ساله شاهد صف های طولانی برای دریافت این تسهیلات هستیم.
او افزود: بطور معمول در نیمه دوم هر سال پرداخت تسهیلات در دستور کار قرار می گیرد. به این ترتیب، بر اثر تورم از ارزش تسهیلات کم می شود و مردم به موقع به مبالغ دسترسی پیدا نمی کنند.
این نماینده مجلس بیان نمود: در وضعیت حساسی هستیم و بر اثر جنگ تحمیلی معیشت مردم به شدت لطمه دیده است.
این مطلب بیمه خانه را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب بیمه خانه در این حوزه
کاربران بیمه خانه در مورد این مطلب چه میگویند؟