یك عضو شورای شهر تهران تاكید كرد:

كاخ مرمر و اطراف آن، وقف مردم است و باید به مردم برگردد

كاخ مرمر و اطراف آن، وقف مردم است و باید به مردم برگردد

به گزارش بیمه خانه یک عضو شورای شهر تهران اشاره کرد: کاخ مرمر و اطراف آن، وقف مردم است و باید به مردم برگردد.


به گزارش بیمه خانه به نقل از ایسنا، مسجدجامعی در جلسه امروز شورای اسلامی شهر تهران در باره ثبت جهانی میراث خیابان ولیعصر، اظهار داشت: ثبت جهانی خیابان ولیعصر نیازمند مقدماتی است. وقتی کاخ گلستان را ثبت کردیم مدتی بعد بنایی مرتفع روبروی آن آغاز به ساخت کردند که یونسکو اعلام نمود کاخ گلستان را از ثبت خارج می کند و با پیگیری مدیریت شهری و میراث ادامه ساخت آن بنا را متوقف کردیم تا این کاخ گلستان از ثبت یونسکو خارج نشود.
این عضو شورای شهر با اشاره به اینکه ثبت کاخ گلستان هم بسادگی انجام نگرفته و سند آن هم موجود است، اظهار داشت: یکی از عناوینی که در بحث ثبت جهانی هم اهمیت می یابد مجموعه بناهای در رابطه با معماری یا دستاوردهای بی بدیل است که اوج آن در خیابان ولیعصر کاخ مرمر است. آثار هنری کاخ مرمر، مجموعه ای است که هنر دوره های مختلف تا دوره پهلوی اول را پوشش می دهد و به دست استادان برجسته و به بهترین شکل و شیوه اجرا شده است. یک دفعه هم که به آن تعرض گردید و بخش هایی از آن سوخت با همت و پیگیری مرحوم آقای هاشمی به بهترین نحو مرمت و بازسازی شد.
وی ادامه داد: نکته ای که وجود دارد این است که کاخ مرمر و متعلقات آن وقف مردم شهر تهران است و سند آن هم موجود است. زمانی هم شهردار تهران رسما تولیت این موقوفه را پذیرفته و آنرا در اختیار گرفته بود. من این مطلب را دو سه بار به مدیران شهری گفتم. مورد وقف هم عبارتست از ۶ دانگ عمارت اختصاصی معروف به کاخ مرمر با کلیه اراضی و متعلقات آن به مساحت ۳۵ هزار و ۴۶۲ و نیم متر مربع. یعنی ساختمان های کناری آن هم که من افتخار خدمت در موزه قرآن را داشتم وقف است و ساختمان کنار آن، از آن سو تا ولیعصر، امام خمینی و فلسطین و.... ادامه می یابد. در حقیقت مورد وقف همه این هارا تحت پوشش قرار می دهد.
موزه ای که وعده آن داده شد اما ساخته نشد
مسجدجامعی به موزه ای که قرار بود در کاخ مرمر ساخته شود اشاره نمود و اظهار داشت: هم اکنون هم تابلویی در آنجا نصب کرده اند به نام موزه فرهنگ و هنرر و بارها هم گفته شده که مثلا در هفته تهران یا۲۲ بهمن افتتاح می شود اما نشده. موضوع تامین آب هم در وقف نامه بوده است. در وقف نامه آمده قناتی که آنجا را آبیاری می کند شش رشته دارد. یک رشته مادرچاه است در جنب پل تجریش، رشته دیگر مربوط می شود به باغ های دزاشیب یا به قول قدیمی ها دزاشوب. سه رشته دیگر در زرگنده و باغ های یمین الملک، جلال الملک و میرزا علی اکبر صراف است. یک رشته هم زیر یخچال قرار دارد. مجموعه این ها هم وقف مردم تهران است.
این عضو شورای شهر تهران اشاره کرد: در سند معتبری هم که مربوط است به ۱۳۴۹.۰۴.۲۷آمده که شهردار وقت با بیان قبول سمت تولیت اقرار به تصرف موقوفه نموده است. از آنجا بازدید هم داشته ام و چند بار این مساله را به مدیران شهری گفته ام. گرچه مدیران بنیاد جانبازان همکاری کم و بیش آن جا را بازسازی کردند اما مساله این است که این موقوفه در اختیار تولیت آن یعنی شهرداری قرار گیرد و امیدوارم در سال ۱۴۰۰ این موقوفه به مردم تهران بازگردد.




منبع:

1399/12/27
11:36:10
0.0 / 5
1010
تگهای خبر: شهرداری
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
بیمه خانه Bime khane