۴ سال از پلاسكوسوزی گذشت

پلاسكو های قم، آتش زیر خاكستر

پلاسكو های قم، آتش زیر خاكستر

به گزارش بیمه خانه قم ساختمان های نظیر پلاسکو فقط متعلق به تهران نیستند درسایر شهر ها هم ساختمان های مانند پلاسکو و شاید خطرناک تر از آن هم فراوان هستند؛ ساختمان هایی که غالبا در مرکز شهر و محل تردد و رجوع خیلی از مردم هستند.


در آستانه چهارمین سالگرد فاجعه ساختمان پلاسکو هستیم. آتش سوزی که در ابتدا همه تصور میکردند که خیلی زود مهار خواهد شد؛ اما پس از گذشت چند ساعت عمق فاجعه به صورت کامل درک شد، فاجعه ای که درس عبرت خوبی برای مردم و مسؤلان برای جلوگیری از وقوع این نوع حوادث بود.
بعد از وقوع این حادثه بحث و جلسات راجع به سایر ساختمان های ناایمن داغ شد؛ اما مانند سایر موج های بوجود آمده در ایران، خیلی زود این مورد هم به فراموشی سپرده شد. ساختمان های نظیر پلاسکو فقط متعلق به تهران نیستند درسایر شهر ها هم ساختمان های مانند پلاسکو و شاید خطرناک تر از آن هم فراوان هستند؛ ساختمان هایی که غالبا در مرکز شهر و محل تردد و رجوع خیلی از مردم هستند.
شهر قم هم با عنایت به وضعیت خاص جمعیتی و گردشگری دارای مجموعه هایی شبیه به پلاسکو است که سالها است با عنایت به تغییرات خاص شغلی و شیفت کاری خیلی از این مراکز، توجه کمتری به مسایل ایمنی آنها می شود. با کسبه این مراکز که غالبا هم تجاری هستند صحبت کردیم؛ اکثریت مستاجرین پاساژ هستند و خویش را میهمان چند سال این ساختمان می دانند که صرف این نوع هزینه ها وظیفه ی شان نیست. آن دسته هم که مالک هستند وقوع این حوادث را محال و بعید و برای دیگران می دانند.
آقای حسینی مالک و کسبه یکی از این پاساژ های ناایمن در مرکز شهر قم بیان نمود: اغلب کسبه حتی کپسول آتش نشانی هم در مغازه ندارند و شرایط فعلی اقتصادی نشات گرفته از ویروس کرونا هم مانع ای جدید برای صرف هزینه بازسازی و ایمن سازی شده است.
در ادامه با محس اروجی، مدیرکل مدیریت بحران قم، به گفتگو نشستیم، وی در اینباره اظهار داشت: اماکن تجاری با عنایت به شرایط مختلف به سه دسته مشاغل پرخطر، خطرمتوسط و کم خطر تقسیم می شوند که با همکاری آتش نشانی بررسی های لازم در ارتباط با آنها صورت گرفته است.
وی با اشاره به اینکه اماکن عمومی پر خطر شناسایی شده اند و اخطارهای لازم برای تجهیز در مقابل حریق، فراگیری آموزش و تجهیزات ایمنی داده شده است، اظهار نمود: در جهت اخطارهای داده شده اقداماتی هم صورت گرفته که با عنایت به جلسات تشکیل شده با کمیته پیگیری درآینده نزدیک نتایج آنرا خواهیم دید.
اروجی با اشاره براینکه شهرداری، کسبه، اتاق اصناف و دادستانی عمومی و انقلاب همکاریهای خوبی داشته اند، خاطرنشان کرد: پلاسکو یکی ازمعدود حوادثی بود که در یک مکان تجاری صورت گرفت که در اجرای قوانین ایمنی، شناسایی نقاط ضعف موجود در اماکن عمومی و... باید از آن درس گرفت.
وی تصریح کرد: انبارداری ها، تغییرات کاربری، نصب کپسول های اتش نشانی و شیرهای هیدرانت در پاساژها و مراکز تجاری باید با هماهنگی اتش نشانی و شهرداری صورت بگیرد.
مدیرکل مدیریت بحران استان قم با اشاره براینکه تمهیدات لازم برای حضور نیروهای امدادی در مرکز شهر اندیشیده شده است، بیان نمود: در صورت رعایت نکات فوق حوادث کاهش خواهند یافت و درصورت رخ دادن حوادث هم خسارات جزئی به همراه دارد.
وی با اشاره به اینکه تشکیل کمیته ایمنی درپاساژها توسط خود اماکن باید صورت گیرد، اضافه کرد: آتش نشانی هم اعلام آمادگی کرده که این افراد را به صورت مجانی آموزش دهد که پیگیری این مورد برعهده هیئت امنای مراکز تجاری است.
به خاطر داشته باشیم که فقط تهران پلاسکو ندارد و در گوشه شهرهای خودمان هم پلاسکوهایی وجود دارند که با وقوع هر حادثه ای می توانند فاجعه ای خلق کنند؛ چونکه وقوع حوادثی مانند زلزله، آتش سوزی و.. امری اجتناب ناپذیر است؛ اما نکته مهم پیشگیری و کنترل افزایش خسارات ناشی از این وقایع است.



1399/10/26
12:22:16
0.0 / 5
1419
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
بیمه خانه Bime khane