شهرداری از سیل تا كرونا

شهرداری از سیل تا كرونا

بیمه خانه: سال 1398 سالی سخت و پر حادثه برای كشور بود كه به تبع آن مدیریت شهری در تهران نیز در جریان این حوادث و بحران ها تلاش می كرد در ارائه خدمات به شهروندان اوضاع معابر و بخش های مختلف را تحت كنترل نگه دارد.



به گزارش بیمه خانه به نقل از ایسنا، در حالی كه اولین روزهای سال ۱۳۹۸ پیش بینی شده بود مدیریت شهری برنامه های مربوط به برگزاری مراسم‌ وروزگاه و نمایشگاه عطریاس و پر كردن اوقات فراغت شهروندان را پیش ببرد و در این راه هم شهرداری تهران و هم استانداری تهران برنامه هایی را در سطح شهر و استان تهران طراحی نموده بودند اما از روز سوم اجرای برنامه های نوروزی، اوضاع به گونه دیگری رقم خورد و بحران سیل كشور را فرا گرفت. در این شرایط وظایفی برای استانداری تهران بعنوان استان معین در سیل گلستان توسط دولت تعیین شد و شهرداری تهران نیز با تعطیلی برنامه های نوروزی داوطلبانه به كمك و یاری هموطنان سیل زده كشور شتافت.

در همین راستا پیروز حناچی - شهردار تهران - از آمادگی شهرداری پایتخت برای كمك به سیل زدگان گلستان آگاهی داد و اولین كاروان امدادی شهرداری تهران عازم مناطق سیل زده استان گلستان شد و نیروهای شهرداری تا اختتام بحران، مردم سیل زده را تنها نگذاشتند.

شهرداری تهران در ادامه برای خدمت رسانی بهتر و شایسته تر به هموطنان سیل زده لایحه دو فوریتی كمك به مناطق سیل زده را به شورای شهر تهران ارسال كرد كه مورد موافقت همه اعضای شورا قرار گرفت. در حقیقت برای تقویت اقدامات شهرداری تهران در مناطق سیل زده و در پهنه هایی كه وزارت كشور به شهرداری تهران در مناطق سیل زده محول كرده بود، نیازمند مجوز شورای شهر تهران بود كه پیروز حناچی به این منظورلایحه ای را به شورای شهر تهران ارسال كرد.

در كنار كمك به شهروندان سیل زده كشور، بارش های شدید، شهر تهران را نیز مورد تهدید قرار داده بود. در همین راستا باید تمهیدات لازم برای جلوگیری از سیلاب در تهران توسط مدیریت شهری اتخاذ می شد كه معاونت خدمات شهری شهرداری تهران دست به كار شد و یزدانی - معاون شهردار - از استقرار ۱۰ ایستگاه خدمات شهری همزمان با احتمال وقوع سیل در پایتخت آگاهی داده و عنوان كرده بود: در تهران بیش از ۵۰۰ كیلومتر كانال و مسیل و بالغ بر۱۰ هزار كیلومتر شبكه فرعی شامل اَنهار داریم كه تمامی این ها در گذشته بطور كامل لایروبی و آماده شده اند.

از سوی دیگر استانداری تهران كه مسئولیت كمك به مردم سیل زده گلستان را بعنوان استان معین برعهده داشت، اقدامات خودرا برای كمك رسانی در بخش های مختلف شروع كرد و انوشیروان محسنی بندپی - استاندار تهران - تیم های تخصصی به استان های گلستان و مازندران اعزام و اعلام نمود كه بعد از نیازسنجی، اقدامات بعدی درباب ارسال كمك های مورد نیاز همچون ارسال آب معدنی و سایر اقلام به مناطق سیل زده صورت خواهد گرفت.

وقوع سیل در بعضی استان های كشور و بارش های شدید در اولین ماه سال ۱۳۹۸ موجب شد خیلی از كارهای مجموعه مدیریت شهری به این امر معطوف شود و سایر برنامه های تفریحی ایام عید نیز به احترام مردم سیل زده كشور در تهران تعطیل شدند. ر در انتهای فروردین ماه نیز برخی از اعضای شورای شهر تهران همچون محسن هاشمی - رئیس شورای شهر تهران - برای نظارت بر اقدامات مجموعه مدیریت شهری در استان های سیل زده از مناطق سیل زده استان خوزستان بازدید كردند.



دومین ماه سال برای حوزه مدیریت شهری با موضوع برگزاری نمایشگاه كتاب و بررسی لایحه ی برج باغ ها شروع شد. شهرداری تهران در اولین روزهای اردیبهشت تمهیدات خود برای برگزاری نمایشگاه كتاب را اعلام نمود و بهاره آروین، رئیس كمیته شفافیت شورای
شهرتهران از انتشار اطلاعات برج باغ ها، از سال ۹۲ تابحال برروی سامانه شفافیت خبرداد. در انتهای اردیبهشت ماه نیز بررسی برنامه پنج ساله سوم شهر تهران در دستور كار شورای شهر تهران جهت بررسی و تصویب قرار گرفت.

یكی از موضوعات مهمی كه در سومین ماه سال ۱۳۹۸ در حوزه عمرانی در تهران مورد توجه قرار گرفت برچیده شدن پل گیشا و ساخت زیرگذر در این محدوده بود؛ پلی كه برای حدود چهار دهه میهمان تهران بوده و حالا آن طور كه مسئولان شهری می گویند باید چند ماهی با آن خداحافظی كنند و بعد مجدداً بر سر جایش می نشیند، اما با شكل و شمایلی جدید.

حواشی به وجود آمده در ساماندهی سگ های بلاصاحب در سومین ماه سال ۱۳۹۸ گریبان شهرداری را گرفت و برخی از حامیان حیوانات به برخورد شهرداری و احتمال سگ كشی توسط شهرداری تهران در مقابل ساختمان شهرداری تجمع و اعتراض كردند؛ در همین راستا تحصیلی، مدیرعامل وقت شركت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران از راه اندازی سامانه كنترل سگ های بلاصاحب در شهر تهران آگاهی داده و افزوده بود: یك سگ پس از عقیم سازی دو هفته در نقاهتگاه می ماند و بعد از دریافت آنتی بیوتیك و دارو در طبیعت رها می شود.

در ابتدای تیرماه سال قبل بود كه موضوع برگزاری انتخابات شورایاری ها در شورای شهر تهران كلید خورد. در برگزاری این انتخابات مخالفت های بسیاری وجود داشت، همچون سازمان بازرسی كل كشور كه برگزاری این انتخابات را غیرقانونی خوانده و اشاره كرد: در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران انتخاباتی به نام شورایاری ها وجود ندارد؛ اما همچنان شورا بر برگزاری این انتخابات اصرار داشت. محمدی، دبیر ستاد اطلاع رسانی شورایاری ها از همكاری دولت و وزارت كشور در برگزاری انتخابات شورایاری ها آگاهی داد و نهایتا مقرر شد این انتخابات ۴ مردادماه اجرا شود.
نهایتا انتخابات شورایاری ها در تهران در ۴ مرداد با شركت حضور ۵۰۹ هزار و ۱۰۸ نفر از تهرانی ها برگزار شد؛ در این انتخابات سه منطقه ای كه بیشترین مشاركت را داشتند شامل مناطق ۴، ۱۵ و ۵ بودند و محلات گلشن، نعمت آباد، شكوفه، تهرانپارس غربی و عبدل آباد نیز بیشترین مشاركت را داشتند.



در مردادماه و در ادامه توسعه دوچرخه سواری توسط شهردار تهران و معاونانش، توسعه ایستگاه های دوچرخه در دستور كار قرار گرفت؛ حناچی شهردار تهران در همین رابطه عنوان كرد: آمارها حاكی از این است كه در تهران مشكلاتی همچون چاقی، فشار خون، دیابت و افزایش ذرات معلق آلوده در هوا رو به افزایش است، بدین سبب نگاه ما به حمل و نقل با دوچرخه به جهت حفظ سلامت است و نگاه جنسیتی در این زمینه مطرح نیست.
در شهریورماه سال ۱۳۹۸ همزمان با هفته دولت و افتتاح پروژه های مدیریت شهری در سطح استان و شهر تهران و با نزدیكی به بازگشایی مدارس افتتاح خطوط و ایستگاه های مترو مدنظر شهرداری تهران قرار گرفت به شكلی كه حناچی شهردار تهران به مردم قول داد كه هر ماه یك ایستگاه مترو افتتاح كنند. همین طور ۸.۵ كیلومتر از نیمه شرقی خط ۷ مترو تهران در همین ماه به بهره برداری رسید.

در انتهای شهریورماه بار دیگر شهرداری تهران درگیر حواشی دیگری در رابطه با حذف عنوان شهید از تابلوهای شهر تهران مواجه شد؛ در حقیقت تهران در سال های دفاع مقدس بیش از ۳۳ هزار شهید، تقدیم انقلاب اسلامی ایران كرده است و بیش از ۵۱ درصد خیابان ها و كوچه ها در سراسر پایتخت به نام شهدای عزیز، مزین و متبرك شده است. موضوعی كه با واكنش شهرداری و شورا مواجه گردید و نام خیابان های تغییركرده به حالت قبلی برگشت، به طوریكه شهردار تهران در این زمینه اظهار می كند: فكر نمی كردم روزی مجبور شوم ارادتم به شهدا و امام شهدا را به زبان بیاورم.

اربعین، بزرگترین راهپیمایی شیعیان جهان در ایام پایانی مهرماه یكی از بزرگترین ماموریت های شهرداری و استانداری تهران است كه هریك در شهرهای مختلف كشور عراق ماموریت هایی برای ارائه خدمات به زوار امام حسین(ع) بر عهده دارند. این اقدامات برای شهرداری تهران با موافقت اعضای شورای شهر با یك فوریت پیشنهاد شهرداری برای هزینه كرد ۱۰ میلیارد تومان در مراسم پیاده روی اربعین شروع شد و شهردار تهران هم در جمع خدام الحسین اعزامی از شهرداری تهران به نجف یادآور می شود كه خدمت به زوار اربعین اباعبدالله الحسین (ع) هرچقدر گمنامانه تر صورت گیرد، بهتر است.



آبان ماه برای مجموعه مدیریت شهری و استانداری تهران روزهای پركار و سختی بود و سهمیه بندی بنزین در كشور و آلودگی شدید هوا مشكلاتی را ایجاد كرد.آلودگی هوا و به طبع آن تعطیلی مكرر مدارس می طلبید تا گام های بلندی در امتداد مقابله با آلودگی هوا توسط مدیریت شهری برداشته شود. در همین راستا پورسید آقایی در ماه های آخر تصدی خود در معاونت حمل و نقل شهرداری تهران، از تامین ۱۰ هزار دستگاه تاكسی از طرف شركت ایران خودرو تا آخر سال جاری نوید می دهد و آنرا انقلابی بزرگ در نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی كشور می داند.

درآذر و دیماه سال ۱۳۹۸ علاوه بر ادامه آلودگی هوا، بوی نامطبوع تهران بار دیگر و بعد از یك سال به حاشیه جدیدی برای مدیریت شهری و استانداری تهران تبدیل شد، موضوعی كه درآخر نیز منشاء دقیقی برای آن با وجود همه بررسی ها معرفی نشد؛ مسئولین استانداری تهران بارها از تشكیل جلسه بررسی منشاء این بوی نامطبوع و اعلام احتمال منشاء آن و معرفی موارد مختلف خبر دادند، به طوریكه شینا انصاری، مدیر كل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران درباب انتشار بوی نامطبوع می گوید: احیانا گوگرد منشاء این بوی نامطبوع است و خوشبختانه دستگاه های پایش گازها در اختیار ما قرار گرفته است. برهمین اساس بعد از ستاندن گزارش های انتشار بوی نامطبوع، دو تیم در مناطق ۶ و ۷ مشغول نمونه برداری شدند و این نمونه برداری ها در مناطق مختلف انجام شدند تا بتوانند به نتیجه قطعی درباب كانون و منشاء این بوی نامطبوع برسند.

در بهمن ماه شهرداری تهران در حوزه عمرانی دست به افتتاح زیرگذر استاد معین زد كه با اعتراض برخی شهروندان آن محدوده به سبب بهره برداری یك طرفه این زیرگذر مواجه گردید كه بعدا شهردار تهران به این اعتراض شهروندان پاسخ داد.



اما اسفندماه ۹۸ سخت ترین و پركارترین ماه سال قبل برای مجموعه مدیریت شهری و استانداری تهران بود، ماهی كه سختی سال ۱۳۹۸ را دوچندان كرد. ماهی كه قرار بود با بررسی بودجه سال آینده برای شهرداری و شورای شهر تهران و مجموعه استانداری تهران پر كار باشد، اما با شیوع ناخوانده كرونا ویروس سخت تر و همراه با استرس شد. در شرایطی كه به مانند هرسال باید شهرداری نسبت به ایجاد شور و نشاط بهاری و ایام عید اقدام می كرد و ساماندهی بازارهای دستفروشان و زیباسازی معابر برای نوروز را انجام می داد مجبور به نصب بنرها برای درخواست در خانه ماندن شهروندان شد. در حقیقت شهرداری در این مقطع ضدعفونی شهر را در دستور كار خود قرار داد.



در حالی كه شیوع ویروس كرونا در كشور اعلام شد؛ باتوجه به حساسیت بررسی بودجه سال آینده شهرداری تهران، شورا در همین روزها با تشكیل جلسه، بودجه را بررسی كرد و در كناراین اقدام، بر ضدعفونی و گندزدایی معابر و وسایل حمل و نقل عمومی توسط شهرداری تهران نظارت كرد و حتی بودجه ای برای مقابله با كرونا در نظر گرفت. استانداری تهران نیز در امتداد تحقق تصمیمات ستاد ملی مقابله با كرونا و ستاد مقابله با كرونای استان تهران نسبت به دوركاری و ساعات كاری در استان تهران تصمیماتی را اتخاذ نمود و مدیریت شهری سال جدید را با ادامه تمهیدات مقابله ای با كرونا آغاز كردند.




منبع:

1399/01/23
20:24:05
5.0 / 5
3503
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
لینک دوستان بیمه خانه
بیمه خانه Bime khane