تشریح اقدامات شهرداری تهران برای شناسایی منبع بوی نامطبوع

تشریح اقدامات شهرداری تهران برای شناسایی منبع بوی نامطبوع

به گزارش بیمه خانه مدیركل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران درباره آخرین اقدامات صورت گرفته برای شناسایی و رفع منبع بوی نامطبوع در سطح تهران سخن گفت.


به گزارش بیمه خانه به نقل از ایسنا، بر اساس گزارش شهرنوشت، بوی نامطبوع این روزها به یكی از چالش های پایتخت تبدیل گشته است. سال قبل مردم تهران یك نوبت در 12 دی ماه این بوی نامطبوع را استشمام كردند، اما امسال در چند نوبت بوی نامطبوع از راه سامانه 137 گزارش شد و برخی مناطق تهران در ایام 11، 17، 13و 24 آذر و روز گذشته با این بو درگیر بودند.
در همین رابطه، شینا انصاری مدیركل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران با اشاره به انتشار بوی نامطبوع در تهران و منشا آن اظهار داشت: بو، آلودگی نسبتا جدیدی در سطح دنیاست و امكان دارد منبع مشخص داشته باشد یا چندین گاز در شرایط خاص با هم تركیب شوند و بو تولید كنند.
وی با تاكید بر این مطلب كه هنوز منشاء بو به صورت قطعی مشخص نشده است، عنوان كرد: ما با مجهولی به نام بوی نامطبوع مواجه هستیم؛ اما بعد از بررسی همه روزهایی كه شاهد بوی نامطبوع بودیم، برخی عناصر مشترك را مشاهده كردیم.
انصاری توضیح داد: بعنوان مثال در همه روزها شاهد اینورژن(وارونگی دما) بودیم یا سرعت وزش باد خیلی كم و حداكثر 4 متر بر ثانیه مطابق گزارش سازمان هواشناسی بود، جهت باد هم در همه این روزها جنوب به شمال بود كه سبب شده نظریه انتقال آلودگی های جنوب تهران به داخل پایتخت پررنگ شود، اما با عنایت به سرعت باد این مورد دور از ذهن است.
مدیركل محیط زیست شهرداری تهران با تاكید بر اینكه به هر حال كانون بوی نامطبوع در تهران وجود دارد، افزود: در اطراف تهران صنایع آلاینده داریم اما ما در شهرداری از نظر قانونی تكلیفی برای ورود در این حوزه نداریم و متولی نظارت و پایش صنایع آلاینده، سازمان محیط زیست است.
انصاری افزود: دریافتیم كه در همین شرایط اینورژن، كارخانه سیمان ری چندین هفته مازوت می سوزاند، پالایشگاه ری از سوخت مازوت، نیروگاه بعثت در خزانه بخارایی و نیروگاه باقرشهر در ری از گازوییل استفاده می كردند.
وی تصریح كرد: در شرایط وارونگی دما، سوخت سنگین می تواند هم دی اكسید گوگرد و هم ذرات معلق تولید نماید كه بسیار مضر است و سبب تشدید آلودگی هوا می شود.
مدیركل محیط زیست شهرداری تهران اظهار داشت: قابل قبول نیست كه در شرایط اخطار هوا، زمانی كه خیلی از فعالیتهای شهروندان تحت تأثیر آلودگی هوا قرار می گیرد، صنایع تهران از سوخت سنگین و آلوده كننده استفاده كنند. در نتیجه، ما با عنایت به شرایط موجود، مبحث عدم استفاده از سوخت مازوت را قویا پیگیری كردیم.
تشكیل كارگروه تخصصی برای تشخیص منشا بوی نامطبوع و رفع آن
وی با اشاره به اقدامات این مجموعه برای تشخیص منبع بو و برون رفت از آن خاطرنشان كرد: ما در شهرداری تهران كارگروه علمی راه اندازی كردیم، البته كارگروهی هم با محوریت استانداری تشكیل شده است.
انصاری توضیح داد: در گام اول طبق گزارش سامانه 137 نقشه سیر زمانی و مكانی شكوائیه ها را تهیه كردیم. بر اساس این نقشه، بیشترین مناطقی كه بو در آنها استخراج می شد، شناسایی شده است.
وی ادامه داد: در مرحله دوم مناطق را درگیر كردیم؛ با كارشناسان گروهی را تشكیل دادیم و جلسات كارشناسی گوناگونی داشتیم؛ در این جلسات و بر مبنای نظرات كارشناسان فرمی را تهیه كردیم كه كارشناسان محیط زیست و نواحی در فرآیند شناسایی مشاركت فعال داشته باشند.
انصاری تصریح كرد: همینطور مقرر است تجهیزات و ادوات مورد نیاز برای نمونه برداری تهیه و در سطح مناطق توزیع شود كه به محض تولید بوی نامطبوع، نمونه گیری صورت بگیرد و سپس برای تعیین پارامترهای مواد بو به آزمایشگاه انتقال یابد.
وی افزود: پژوهشكده محیط زیست دانشگاه علوم پزشكی تهران هم در تحقیقی كه سال قبل و امسال انجام داده اشاره كرده كه در ایام گسترش بوی نامطبوع، در ایستگاه های پایش شاهد افزایش غلظت دی اكسید گوگرد بوده ایم. این ها مواردی است كه باید ارتباطشان با بوی نامطبوع مشخص شود.
مدیركل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران در انتها اظهار داشت: طبق گزارش های ارسالی از سامانه 137، بیشترین گزارش های رسیده مربوط به مناطق 2، 6، 10 و عموما مناطق مركزی تهران بوده است.



1398/10/02
23:40:56
5.0 / 5
4783
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۴
بیمه خانه Bime khane