لزوم استفاده از تخیل كودكان در مدیریت شهر تهران

لزوم استفاده از تخیل كودكان در مدیریت شهر تهران

به گزارش بیمه خانه معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران بر لزوم استفاده از تخیل و خواست كودكان در طراحی و مدیریت شهر تاكید نمود.



به گزارش بیمه خانه به نقل از ایسنا محمدرضا جوادی یگانه در حاشیه مراسم‌ فتتاحیه نمایشگاه آثار برگزیده كودكان تهرانی در مسابقه نقاشی "شهری كه من دوست دارم" كه روز گذشته در موسسه صبا برگزار شد، اظهار داشت: برگزاری این مسابقه نقاشی و اكران آثار كودكان شهرمان با مبحث شهری كه دوست دارند در جهت تحقق یكی از اهداف و برنامه های مدیریت شهری یعنی "تهران؛ شهر دوستدار كودك" است.

معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران با تاكید بر این نكته كه كودك باید شهر را دوست داشته باشد، اظهاركرد: نقاشی كشیدن كودكان با مبحث شهر تهران به ما نشان داده است كه كودكان شهر خویش را چگونه می خواهند و ما در این نمایشگاه به این نتیجه رسیدیم كه شهر كودكان، رنگی است و به جای خودرو، به دنبال حضور حیوانات، رودخانه و طبیعت در شهر هستند.

وی در تشریح وظایف مدیریت شهری در قبال كودكان خاطرنشان كرد: ایده ما این است كه شهری ایمن و مناسب خواست و علاقه كودكان بسازیم و كودكان را نسبت به مسائلی مانند پسماند، آلودگی هوا، ترافیك و... دغدغه مند نماییم.

جوادی یگانه اضافه كرد: نمایشگاه "شهری كه من دوست دارم" تعامل كودك و شهر را به خوبی نشان داده است و ما فارغ از موارد زیرساختی باید تلاش نماییم فردای شهرمان سرچشمه گرفته از ایده و خلاقیت كودكان باشد.

معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران با اشاره به المان های شهری اظهار داشت: در نقاشی خیلی از كودكان ملاحظه شد كه آنها مركز تئاتر شهر را به تصویر كشیده اند و این نشان داده است كه ابعاد هویتی شهر باید برای كودكان كشف و معرفی شود.

وی در پاسخ به این سؤال كه آثار برگزیده كودكان در این جشنواره، چگونه در سطح شهر به نمایش درخواهد آمد، اظهار داشت: از روز شنبه خیلی از آثار برگزیده این نمایشگاه در بیلبوردهای تبلیغاتی سطح شهر نصب شده و تلاش ما این است كه در آینده نزدیك این آثار را به شكل كتابچه ای نفیس گردآوری نماییم.
نقاشی كودكان راهكاری عملی برای طراحی های شهری است
الهام فخاری - عضو شورای شهر تهران - در حاشیه مراسم افتتاح نمایشگاه آثار منتخب نخستین دوره مسابقه نقاشی كودكان شهر تهران با مبحث "تهران شهری كه من دوست دارم"، در جمع خبرنگاران با اشاره به این نكته كه نقاشی بعنوان یكی از روش های بازنمایی نمادین، كودكی و نوجوانی است، اظهاركرد: كودكان و نوجوانان با نقاشی خواست و آرزوهای خویش را منتقل می كنند و در مدیریت شهری هم تصمیم بر آن شد تا از نقاشی آنان برای عرضه راهكارهای عملی در طراحی های حوزه شهری استفاده گردد.

وی در ادامه اظهار داشت: زمانی كه صحبت از مناسب سازی شهر می شود، برای بسیاری از ما تداعی كننده مناسب سازی معابر شهری است و یا الزاماتی كه باید مدیریت شهری در شهرسازی و فضای كالبدی شهر انجام دهد ولی این نمایشگاه و مسابقه نشان داد جلب همكاری و مشاركت كودكان و نوجوانان می تواند یكی از اقدام های موثر در حوزه مناسب سازی شهر برای كودكان باشد.

فخاری تاكید كرد: این نمایشگاه قبل از آنكه یك مسابقه باشد، فراخوانی است كه ذهنیت كودكان را در شهری كه در آن زندگی می كنند بشناسیم و بدانیم كه كودكان در چه شهری دوست دارند، زندگی كنند.

وی با اشاره به وجود نشانه های هم زیستی در نقاشی كودكان اظهار داشت: در نقاشی هایی كه كودكان به نمایشگاه ارسال كرده اند، تهران را به شكلی هم زیست با دیگر مخلوقات خداوند و طبیعت و جانوران به تصویر كشیده اند.

این عضو شورای شهر تهران اضافه كرد: كودكان و نوجوانان بخشی از شركای این شهر هستند و همكاری و نظر آنان در مدیریت شهری مهم می باشد. باآنكه آنان امروز از لحاظ اجتماعی مسئولیتی ندارند اما باید بدانیم كه این اقدام آغازی در ابتدای راه است.

فخاری در پاسخ به این سؤال كه آثار برگزیده كودكان در این جشنواره به چه شكل در سطح شهر معرفی و در معرض دید عموم قرار می گیرند، اظهار داشت: تصاویر آثار برگزیده كودكان در بیلبوردهای تبلیغاتی در سطح شهر نصب می شود و در معرض دید عموم قرار می گیرد.

وی خاطرنشان كرد: ما در مدیریت شهری و سیاستگذاری ها باید از تخیل و خواسته كودكان بهره ببریم و به آن دقت كنیم چونكه در خیلی از نقاشی ها، كودكان به بعضی از مشكلات مترو اشاره كرده و آنرا به تصویر كشیده اند و ما باید از تمام تصورات و خواسته آنها به نحو احسن استفاده نماییم.

این عضو شورای شهر تهران تاكید كرد: بچه ها در نقاشی های خود تصاویر ابلاغ گردیده شهری را درج نكردند و تصاویر و نقاشی های آنها نشان داده است كه آنها دوست دارند در چه شهری زندگی كنند.

فخاری در ادامه اظهار داشت: درگیر شدن كودكان در مسائل شهری خوب است كه از این طریق نسبت به محله و شهر خود حساس و مطالبه گر باشند و گسترش این حس در كودكان بستگی به واكنشی دارد كه ما از خود نشان می دهیم.

به گزارش روابط عمومی معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران، وی تاكید كرد: باید از نقاشی هایی كه كودكان عرضه كردند در سیاستگذاری و بودجه نویسی ها استفاده گردد. كودكان از راه نقاشی نقاط قوت و ضعف شهررا به تصویر كشیدند.

این نمایشگاه با نمایش ۱۴۰ اثر برگزیده نخستین دوره مسابقه نقاشی كودكان تهران با حضور مدیران شهری و خانواده های صاحبان آثار برگزیده راه اندازی شد و علاقه مندان می توانند تا روز چهارشنبه ( ۱۷مهرماه) با حضوردر گالری صبا فرهنگستان هنربه آدرس خیابان ولی عصر( عج) نرسیده به خیابان شهید طالقانی از آثار كودكان بازدید به عمل آورند.




1398/07/14
22:52:17
5.0 / 5
4712
تگهای خبر: ترافیك , خودرو , شهرداری , طراحی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۱
بیمه خانه Bime khane