آخرین آمارها از ارائه خدمات زیرساختی به روستاهای كشور

آخرین آمارها از ارائه خدمات زیرساختی به روستاهای كشور

بیمه خانه: معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری در آستانه روز ملی روستا و عشایر، آخرین وضعیت خدمات رسانی به روستاهای كشور را تشریح نمود.


به گزارش بیمه خانه به نقل از ایسنا، محمد امید در نشست خبری امروز شنبه در تشریح برگزاری ششمین همایش ملی روز روستا و عشایر اظهار داشت: این همایش ۱۵مهر ماه همزمان با روز روستا و عشایر در استان خراسان جنوبی برگزار می گردد و تفاوت این دوره از همایش نسبت به سالهای گذشته این است كه در سالهای گذشته این همایش در تهران برگزار می شد اما این دفعه در استان خراسان جنوبی و روستای بیرجند انجام خواهد شد. هدف از برگزاری این همایش در خارج از تهران، این بود كه همایش حال و هوای روستایی بگیرد.
وی ادامه داد: پروژه هایی به مناسبت این روز در سراسر كشور بهره برداری خواهد شد كه حدود ۷۱۴ میلیارد تومان پروژه با وجود این كه افتتاح پروژه های مختلف همزمان با هفته دولت انجام شده بود، در این روز صورت خواهد گرفت. تعداد این پروژه ها ۲۴۷۰ پروژه خواهد بود كه در بحث خدمات ارتباطات رادیویی ۳۹۲ روستا به شبكه متصل خواهند شد.
وی افزود: در بخش آسفالت راه های روستایی ۵۴ روستا، خدمات عشایری ۱۵ روستا، بهداشت و درمان ۱۵ روستا، برق رسانی ۱۵۷ روستا به شبكه متصل خواهند شد.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری با اشاره به این كه هم اكنون در حوزه زیر ساخت های روستایی شرایط خوبی را شاهد می باشیم اضافه كرد: در بخش آسفالت شبكه های راه روستایی ۷۳ درصد روستاها از این خدمات بهره مند شدند كه ۱۱ درصد آن در دولت تدبیر و امید بوده است. همین طور در حوزه گاز رسانی نیز به ۲۹ هزار روستا گاز رسانی انجام شده كه معادل ۷۵ درصد روستاهای كشور است. از این میزان ۱۰۹ درصد در دولت تدبیر و امید انجام شده و بدین سان ۸۰ درصد جمعیت روستایی كشور از نعمت گاز برخوردار شدند و پیش بینی شده تا اختتام دولت صد در صد روستاهای بالای ۲۰ خانوار از نعمت گاز برخوردار شوند.
وی افزود: در حوزه بهره مندی از اینترنت نیز ۳۶ هزار و ۳۰۰ روستا معادل ۹۳ درصد روستاهای كشور به شبكه متصل شدند كه نسبت به پیش از دولت تدبیر و امید این میزان ده برابر شده است. در حوزه طرح مقابله سازی واحدهای مسكونی نیز ۴۳ درصد خانه های روستایی از مسكن مقاوم برخوردار شدند كه این میزان در دولت تدبیر و امید افزایش ۲۰ درصدی را شاهد بوده است.
وی اشاره كرد: ۹۵ درصد روستاهای كشور نیز امروز دارای بهیاری های فعال می باشند و از ۲۰ هزار میلیارد تومان اعتباراتی كه به دهیاری ها داده شده ۱۷ هزار میلیارد تومان آن در دولت تدبیر و امید پرداخت شده است.
امید در بخش دیگری از صحبت های خود به بهره مندی ۳۵ هزار روستای كشور از آب شرب و اتصال به شبكه آب اشاره نمود و اضافه كرد: تعداد واحدهای آموزشی در دولت تدبیر و امید ۷ درصد رشد داشته و امروز به ۵۶ هزار واحد آموزشی روستایی رسیده است. همین طور زمین های ورزشی به ۲۴۰۰ واحد رسیده؛ قبل از دولت تدبیر و امید سالن های ورزشی روستایی ۵۶۳ سالن بود كه هم اكنون به ۹۳۷ سالن ورزشی افزایش پیدا كرده است. كانون های فرهنگی و مساجد نیز تا قبل از این دولت در روستاها ۸۰۰ واحد بود كه هم اكنون به ۱۳۵۶واحد رسیده است.
وی افزود: در حوزه گاز رسانی روستایی در هر هفته ۴۷ روستا به شبكه متصل می شوند. در حوزه اتصال به شبكه ی آب رسانی درهر هفته ۳۰ روستا، حوزه اتصال به شبكه برق، در هر هفته ۲۵ روستا و در حوزه اتصال روستاها به شبكه اینترنت كشور در هر هفته ۹۹ روستا از نعمت اینترنت برخوردار می شوند.
وی اشاره كرد: با وجود كاهش جمعیت روستایی در سنوات گذشته با زیر ساختهایی كه در روستاها فراهم شده باید اشتغال روستایی نیز مورد توجه جدی قرار گیرد كه خوشبختانه در دولت دوازدهم این مهم محقق شد و تسهیلات كم بهره به روستاییان پرداخت گردید.
وی با اشاره به امضای ۸ تفاهم نامه در غالب برگزاری همایش ملی روز روستا و عشایر اظهار داشت: ۴ تفاهم نامه به صورت مستقیم برای استان خراسان جنوبی است و ۴ تفاهم نامه نیز به صورت كشوری خواهد بود.
امید در ادامه با اشاره به این كه سیاست معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم كشور برای خدمت رسانی به روستاها در كنار ایجاد زیر ساخت ها معطوف به اشتغال و بیمه روستایی است اضافه كرد: در بخش اشتغال اعتباراتی ظرف یك سال در اختیار روستاییان قرار گرفته و مقرر شده ۱۸ هزار میلیارد تومانی كه از محل صندوق ذخیره ارزی برای اشتغال پایدار روستاییان اختصاص پیدا كنند تا ۵ سال در اختیار ما قرار گیرد و از بازپرداخت آنها استفاده نمائیم و طرح های جدیدی از این محل تعریف نماییم.
وی افزود: دیدگاه معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم این است كه این منابع تا ۵ سال به صورت فعال باقی بماند تا در روند اشتغال روستاییان تاثیر گذار باشد. امیدواریم در همین مهر ماه مجلس در این خصوص تصمیم نهایی را اتخاذ كنند.
وی افزود: بحث مهاجرت معكوس به شكل خوبی در كشور رقم خورده است و از محل همین اعتبارات كه تسهیلات با بهره كم به روستاییان داده می شود توسعه بوم گردی در كشور محقق شده است.
امید اشاره كرد: توسعه بیمه های اجتماعی روستایی كه هم اكنون یك میلیون و ۳۰ هزار سرپرست خانوار از این بیمه استفاده می نمایند باید گسترش یابد. هدفگذاری طوری بود كه شاغلین در روستاها از بیمه مناسبی برخوردار باشند. در همایش ملی روز ملی روستا و عشایر در بیرجند ۱۰۰ هزار مجری طرح اشتغال كشور به مجموعه بیمه اجتماعی ملحق می شوند. هدف این است كه هر كس در روستاها شاغل است از بیمه اجتماعی روستاییان بهره مند شود.
وی افزود: دو سوم سهم این بیمه را دولت پرداخت می كند و یك سوم آن كه هم اكنون تا سقف حدود ۵۰ هزار تومان است خود روستاییان باید پرداخت كنند.
به گزارش بیمه خانه به نقل از ایسنا، در ادامه این جلسه رزمجو، معاون سرمایه گذاری معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم كشور با اشاره به این كه تلاش های خوبی ظرف سالهای ۹۶ و ۹۷ در حوزه بهره مندی از تسهیلات اشتغال پایدار در روستاها انجام شده است اضافه كرد: ۱۳ هزار و ۳۸۰ میلیارد تومان از اعتبارات این محل تابحال ابلاغ و به چهار بانك عامل توسعه تعاون، پست بانك، كشاورزی و صندوق كارآفرینی امید تخصیص داده شده است.
وی افزود: تا امروز حدود ۹ هزار میلیارد تومان به روستاییان پرداخت شده كه از همین محل ۱۵۰ هزار اشتغال به وجود آمده است.
وی اشاره كرد: در سال ۹۷ نسبت به ۹۶ از سبد اشتغال كشور ۲۵ درصد سهم اشتغال روستایی بوده است. اعتبارات پرداخت شده ۵۳.۲ درصد در بخش كشاورزی، ۲۲.۲ درصد در بخش صنایع و معادن كوچك، ۴۰.۲ درصد در صنایع دستی، ۶.۴ درصد در گردشگری، حدود ۱۰ درصد در خدمات فناوری اطلاعات و ۴.۵ درصد سرمایه در گردش واحدهای تولیدی مستقر در نواحی روستایی بوده است.
رزمجو افزود: ۶۰۰ میلیارد تومان نیز مقرر شده بود به زلزله زدگان كرمانشاه داده شود كه تابحال ۵۰ درصد آن تخصیص پیدا كرده است.



1398/07/13
21:49:45
5.0 / 5
4808
تگهای خبر: آموزش , اعتبار , بیمه , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۴
بیمه خانه Bime khane