رییس پلیس امنیت اقتصادی خوزستان خبر داد؛

افزایش 16 درصدی کشف کالای قاچاق در خوزستان

افزایش 16 درصدی کشف کالای قاچاق در خوزستان

به گزارش بیمه خانه، رئیس پلیس امنیت اقتصادی خوزستان اظهار داشت: از آغاز سالجاری تا کنون حدود ۱۶ درصد افزایش کشفیات کالای قاچاق به ارزش حدود ۹۰۵ میلیارد تومان در خوزستان داشته ایم.



به گزارش بیمه خانه به نقل از مهر، سرهنگ سعید شعبان پس از ظهر امروز دوشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار نمود: گمرکات یکی از حوزه های زیر پوشش پلیس امنیت اقتصادی خوزستان است که ایستگاه های انتظامی در هشت گمرک استان مستقر هستند تا بر صادرات و واردات نظارت کرده و تخطی از قانون صورت نگیرد.
رئیس پلیس امنیت اقتصادی خوزستان ضمن اشاره به حوزه مبارزه با جرایم اقتصادی اظهار داشت: برای ما سیزده کد جرم مثل زمین خواری، پول شویی، فرار مالیاتی، اختلاس و احتکار مشخص شده که در این بخش ها به صورت جدی ورود کرده و کشفیات خوبی هم داشته ایم؛ البته جلوگیری از وقوع جرم اولویت اول است.
وی اضافه کرد: در قسمت جرایم اقتصادی، میزان کشفیات سال جاری بیشتر از یک هزار درصد نسبت به سال قبل افزایش پیدا کرده است.
رئیس پلیس امنیت اقتصادی خوزستان در مورد مبارزه با قاچاق کالا و ارز اظهار داشت: با عنایت به این که خوزستان یک استان مرزی است و حدود ۷۰۰ کیلومتر گسترده مرزی دارد، از طرفی استانهای همجوار آن به شکلی مرزی هستند سبب شده که از چند راه ورود و خروج کالای ارزش را داشته باشیم؛ بنابراین پوشش دادن این محدوده کار بسیار سنگینی است.
سرهنگ شعبان افزود: قاچاقچی ها منتظر ایجاد یک خلأ بزرگ هستند تا از آن سوءاستفاده کنند چونکه این افراد می توانند از هر خلأ قانونی همچون مبادی رسمی کار خویش را انجام دهند.
وی اظهار داشت: با قاچاقچی های انبارها و مسیرهای جاده ای بیشتر برخورد می شود و در این عرصه از آغاز سالجاری تا کنون حدود ۱۶ درصد افزایش کشفیات کالای قاچاق به ارزش حدود ۹۰۵ میلیارد تومان در خوزستان داشته ایم و این نشان از برخورد قاطع پلیس در این حوزه می باشد.
رئیس پلیس امنیت اقتصادی خوزستان، تردد خودرو های شوتی در جاده های استان را یکی از اشکالات اعلام و اظهار داشت: بار ملوانی، قانونی و برپایه سهمیه است که کمترین عوارض گمرکی دارد و این کار برای ایجاد رفاه در مناطق مرزنشین در نظر گرفته شده است؛ البته این دفعه به لنج های چوبی و سنتی زیر ۵۰۰ تن تعلق می گیرد.
سرهنگ شعبان اظهار نمود: یکی از استانهای همجوار خوزستان، بیشترین لنج چوبی و سنتی کشور را به خود اختصاص داده که مقدار زیادی کالا را به صورت تجمیعی خرید و به استانهای مرکزی ارسال می کند. اگر این بارها توقیف شوند، کالاهای ضبط شده و جریمه نقدی چندبرابری در نظر گرفته می شود و در صورتیکه ۲ بار تشکیل پرونده شود خودرو هم ضبط می شود که همین مساله سبب شده تا شاهد تردد خودرو های با سرعت بالا (خودرو شوتی) در جاده ها باشیم.
وی افزود: همه عوامل انتظامی برای برخورد با خودرو های شوتی در جاده ها بسیج شده اند که باعث شد در آبان ماه سال جاری شاهد افزایش ۴۶۹ درصدی توقیف این خودرو ها در خوزستان باشیم و این از سنگین ترین برخورد پلیس با خودرو های شوتی است.
رئیس پلیس امنیت اقتصادی خوزستان اظهار داشت: بیشترین برخورد با خودرو های شوتی در خروجی استان صورت می گیرد و میتوان گفت بارهای خرید شخصی مسافرها مورد توقیف قرار می گیرد و این مستلزم آن است که شخص فاکتور کالای خریداری شده را به همراه داشته باشد تا مالکیت آن احراز شود.
سرهنگ شعبان اظهار داشت: می خواهیم رسوب بار در شهرستان های مرزی خوزستان صورت گیرد تا بازارهای مرزی داشته باشیم چون که این بازارچه ها آورده بسیاری برای مردم استان خواهند داشت اما همه دستگاه ها و مردم باید برای آنجا کار همکاری و مشارکت داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه سازمان صمت ساز و کاری مشخص کرده تا همه کالاها شناسنامه داشته باشند، خاطرنشان کرد: با این کار برای کالاها شناسه و کد رهگیری مشخص می شود و این کالاها اگر در بازار هم رسوب کنند باز هم قاچاق محسوب نمی شوند.
رئیس پلیس امنیت اقتصادی خوزستان بیان نمود: اشخاصی که خودرو های خویش را در اختیار راننده های دیگر قرار داده و به صورت ماهانه از آنها مبلغی دریافت می کنند که قانون گذار برای مالک خودرو ها هم جریمه مشخص کرده و در صورتیکه این امر تکرار و مشخص شود که مالک از مسئله آگاه بوده، وی در پرونده شریک می شود.
سرهنگ شعبان افزود: تردد خودرو های شوتی در جاده با سرعت بسیار بالا صورت می گیرد که نه تنها برای این خودرو ها بلکه برای سایر وسایل نقلیه که در راه هستند، خطر ایجاد می کنند و حتی منجر به واژگونی خودرو می شوند؛ بنابراین تورهای ایست بازرسی پلیس برای برخورد با آنها مستقر هستند اما تعقیب و گریز در جاده صورت نمی گیرد که برای دیگران خطری ایجاد نشود.
وی اظهار داشت: عمده ترین جرایم اقتصادی خوزستان در حوزه زمین خواری است که سال جاری در اهواز ۶۰ هکتار زمین رفع تصرف شده است.


منبع:

1402/09/07
12:02:42
5.0 / 5
202
تگهای خبر: انتظامی , بازار , پلیس , خرید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۴
بیمه خانه Bime khane