در گزارش بیمه خانه عنوان شد؛

تغییر رویکرد پلیس فتا در برخورد با متخلفان ارزهای دیجیتالی

تغییر رویکرد پلیس فتا در برخورد با متخلفان ارزهای دیجیتالی

به گزارش بیمه خانه معاون اجتماعی پلیس فتا از افزایش تخلفات حوزه ارزهای دیجیتالی نسبت به سال قبل اطلاع داد و اظهار داشت: سال آینده رویکرد پلیس دیگر ارشادی نیست و بطور قطع با متخلفان برخوردهای سلبی داریم.


به گزارش بیمه خانه به نقل از مهر، «رمز ارز» یا «ارز رمزنگاری شده» یک نوع ارز دیجیتال است که به وسیله تکنولوژی رمزنگاری امنیت آن تضمین می شود. در خلال سالهای اخیر، افزایش شدید قیمت بیتکوین سبب ایجاد تعداد زیادی رمز ارز شده و کاربران زیادی را به این حوزه کشانده است. در شبکه خیلی از ارزهای دیجیتالی مانند بیتکوین در واقع کاربران نه با نام واقعی خود بلکه با آدرس عمومی کیف پول خود شناخته می شوند. تراکنش ها، شفاف است و هر کسی می تواند بررسی کند یک کیف پول مشخص چه تراکنش هایی در چه تاریخ هایی داشته اما به سادگی نمی توان این آدرس ها را به افراد منتسب کرد. ایده های پولشویی راحت و رعایت کامل حریم خصوصی در ارزهای دیجیتالی تقریباً ناممکن هستند. مانند هر پدیده جدیدی ارزهای دیجیتالی هم تهدیدهایی را متوجه جامعه و ساختارهای آن می کنند. که این تهدیدات را از پلیس فتا پرسیده ایم تا افرادی که تصمیم دارند به این حوزه ورود کنند با آگاهی بیشتری تصمیم نهایی را بگیرند.
سرهنگ رامین پاشایی در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن اشاره به تهدیدهای ارزهای دیجیتالی اظهار داشت: در حوزه ارزهای دیجیتالی یک سیاست مدون یا یک قانون که سازوکار فعالیت در این عرصه را مشخص نماید، نداریم.
وی افزود: بانک مرکزی به بعضی از صرافی ها مجوز داده است تا در امر واردات و صادرات ارزهای دیجیتالی فعالیت کنند اما صرافی هایی هم هستند که بدون مجوز فعالیت می نمایند.
تنها ۵ درصد از افرادی که در حوزه ارزهای دیجیتالی فعال می باشند دانش و آگاهی لازم را دارند
معاون اجتماعی پلیس فتا اضافه کرد: امروزه بین ۱۰ تا ۱۵ میلیون از ایرانیان به حوزه خرید و فروش ارزهای دیجیتالی ورود کردند؛ از این تعداد فقط پنج درصد راه و روش کار را بلد هستند بقیه افراد با تبلیغاتی که در شبکه های اجتماعی مانند (اینستاگرام، تلگرام و واتس آپ) دیده اند، به این حوزه ورود کرده اند.
پاشایی بیان نمود: شرکت ها معاملات بورس را به صورت رسمی ثبت و ضبط می کنند اما در حوزه ارزهای دیجیتالی چنین چیزی وجود ندارد و از آنجایی هم که بعضی از صرافی ها بدون مجوز فعالیت می نمایند، تهدیدات بسیاری متوجه افراد می شود.
وی ضمن اشاره به این که از گام اول ورود به حوزه رمز ارز، کلاهبرداری می تواند شکل بگیرد، اظهار داشت: نخستین اولویت برای ورود به حوزه ارزهای دیجیتالی، ساخت کیف الکترونیکی یا همان «وَلت » ها است که از همین جا کلاهبرداری می تواند شروع شود چون که افراد برای ایجاد کیف الکترونیکی، تمام مشخصاتشان را در اختیار صرافی ها قرار می دهند و بعد از دریافت رمز، دیگر حواسشان نیست که آن صرافی همه اطلاعات آنها را دارد.
در حوزه ارزهای دیجیتالی هم گران فروشی داریم
معاون اجتماعی پلیس فتا عنوان کرد: تهدید دیگری که در این عرصه وجود دارد، بحث گران فروشی است. به صورت مثال در ارتباط با فروش «تتر» مبلغ اصلی شرکت، یک عدد است اما در نهایت که فاکتور را به شما می دهند، عدد دیگری ثبت می شود و در اینجا است که گران فروشی رخ می دهد.
به گفته پاشایی، ورود دادستانی و بانک مرکزی به تخلفات این حوزه لازم است و باید برای ارزهای دیجیتالی که سیاست های پولی و ارزی را تهدید می کنند، سازوکاری اندیشیده شود چون که نسبت به سال قبل تخلفات حوزه ارزهای دیجیتالی افزایش داشته و اگر نخواهیم قانون و سازوکاری برایش تعیین نماییم، پیشبینی می شود که در سال ۱۴۰۱ وضعیت از چیزی که هم اکنون است، بدتر شود.
مبالغی که در حوزه ارزهای دیجیتالی کلاهبرداری می شوند خیلی بیشتر از دیگر جرایم سایبری هستند
وی افزود: مبالغی که در حوزه ارزهای دیجیتالی کلاهبرداری می شود، اصلاً قابل مقایسه با دیگر جرایم سایبری مانند فیشینگ، برداشت های غیر مجاز و … نیست. به صورت مثال حجم کل پرونده های مالی در حوزه فیشینگ، کلاهبرداری و… در یک استان سالانه حدود هفت میلیارد تومان است اما فقط در یک پرونده رمز ارز این عدد به هفت میلیارد تومان می رسد.
معاون اجتماعی پلیس فتا خاطرنشان کرد: سال آینده روش پلیس فتا در حوزه ارزهای دیجیتالی متفاوت می باشد و دیگر به مسائل ارشادی و راهنمایی بسنده نمی نماید. اساسا با همراهی دادستانی، پرونده ها را به اجرا می گذاریم و اقدامات سلبی در برخورد با متخلفان این حوزه را شروع می نماییم.
پاشایی در انتها اظهار داشت: به هموطنان سفارش می کنم اگر می خواهند به این حوزه ورود کند، با آگاهی کامل وارد شوند چون که سرتاسر این بازار، تهدید است و هیچ شرکت رسمی داخلی یا کارگزاری رسمی در داخل ایران نداریم. بعضی از افراد خودشان را نماینده یک بانک یا کارگزاری خارجی معرفی می کنند که اعتماد کردن به آنها خیلی سخت است و ریسک بالایی دارد.


منبع:

1400/11/18
11:44:55
5.0 / 5
618
تگهای خبر: الكترونیكی , بازار , پلیس , تضمین
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۴
بیمه خانه Bime khane