در شورای شهر صورت گفت؛

برگشت لایحه قیمت گذاری بهای بلیت موزه های شهرداری به سبب نیاز به اصلاحات

برگشت لایحه قیمت گذاری بهای بلیت موزه های شهرداری به سبب نیاز به اصلاحات

بیمه خانه: اعضای شورای شهر لایحه شهرداری تهران در مورد ˮسیاستگذاری و قیمت گذاری بهای بلیت کلیه موزه های شهرداری تهرانˮ را به سبب نیاز بیشتر به بررسی به کمیسیون تخصصی برگشت دادند.


به گزارش بیمه خانه به نقل از ایسنا، بامداد امروز بررسی لایحه شهرداری تهران در مورد "سیاستگذاری و قیمت گذاری بهای بلیت کلیه موزه های شهرداری تهران" روی میز بررسی شورای شهر قرار گرفت و نرگس معدنی پور رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر در توضیح این لایحه اظهار داشت: شورای شهر در سال قبل مصوبه ای داشته که برمبنای آن شهرداری ملزم به ارائه لایحه مدیریت موزه ها شده است و از طرف دیگر خود شورا طرحی برای ساماندهی موزه ها و تعیین نرخ بلیت آنها داشته است که ما با برگزاری جلسات مختلف این طرح و لایحه را با یکدیگر تلفیق کرده و دستور فعلی استخراج شده است.
وی با اعلان اینکه بر طبق این لایحه شهرداری موظف است کلیه موزه ها، باغ موزه و خانه موزه هایش و حتی خانه های تاریخی و آثار تاریخی که خریداری نموده آنها را شناسایی کند، اظهار داشت: موزه های شهرداری تهران تابع مقررات شهرداری هستند اما از ضوابط وزارت میراث نیز پیروی می کنند.
معدنی پور با اعلان اینکه شهرداری مکلف است تا زمان تاسیس سازمان گردشگری، مدیریت یکپارچه موزه ها را بصورت هیات امنایی داشته باشد، اظهار داشت: البته یک شورای سیاست گذاری با اعضا و وظایف مشخص پیش بینی شده است که برمبنای آن شهردار تهران رییس شورا، معاون فرهنگی و اجتماعی دبیر شورا، معاون مالی، معاون برنامه ریزی، رییس سازمان فرهنگی و هنری، مدیرعامل سازمان زیباسازی، مدیرعامل شرکت توسعه فضاهای فرهنگی، دو عضو کمیسیون فرهنگی، یک عضو کمیسیون بودجه و دو خبره موزه داری در آن عضو هستند.
وی در تشریح وظایف این شورای سیاست گذاری اظهار داشت: نرخ گذاری بلیت، تعیین ساعت فعالیت، ساماندهی موزه ها، تدوین بخشنامه مرمت و تملک خانه ها از وظایف این شورا است که باید روشی اتخاذ شود که همه موزه ها تا سال ۱۴۰۵ از بودجه شهرداری خودکفا شوند.
به گزارش بیمه خانه به نقل از ایسنا، ناصر امانی در مخالفت با این لایحه اظهار داشت: این لایحه است یا دستورالعمل اجرایی؟ و چرا ما در اجرا دخالت کردیم؟ این شأن شورا نیست که وارد اجرا شود و این لایحه جز سردرگمی چیزی ندارد.
در ادامه نادعلی بعنوان موافق اظهار داشت: شرایط موزه ها استخوان لای زخم است و باید از این شرایط عبور نماییم. چونکه فرسایشی شده و باید عمیق و عاقلانه مشکلاتشان حل شود و این لایحه از جنس سیاست گذاری است.
آخوندی در موافقت با این لایحه اظهار داشت: لایحه از جانب شهرداری به شورا آمده و ما از مدیران فعلی استعلام کردیم که آیا می خواهید تغییر دهید یا نه؟ که آنها گفتند ضرورت دارد موزه ها ساماندهی گردد.
وی با اعلان اینکه در بدنه شهرداری نیز در مورد مدیریت موزه ها اختلاف نظر وجود دارد، اظهار داشت: حالا با این لایحه متولی مشخص شده و با اتخاذ یک شورای سیاست گذاری اداره کلی موزه ها را به آنها واگذار کردیم و تا زمان تاسیس سازمان گردشگری که برمبنای قانون باید شکل گیرد، این شورا فعال است.
اقراریان در واکنش به این لایحه اظهار داشت: بنظر می رسد نظام برنامه ریزی در شهرداری متناسب با اسناد بالادستی نیست و باید ارتباط آنها مشخص شود تا در اجرا عملکرد بهتری داشته باشند.
در ادامه حبیب کاشانی با اعلان اینکه قیمت گذاری جزو وظایف شورای شهر است، اظهار داشت: باید این اختیار قیمت گذاری از لایحه حذف شود.
وی ادامه داد: بلیت موزه ها برای ایرانیها یک قیمت و برای بازدیدکنندگان خارجی یک قیمت دیگر است. در بعضی موزه ها قیمت بلیت برای خارجی ها ۲۰ هزار تومان یعنی کمتر از یک دلار است که باید نرخ بلیت ها باتوجه به ارزش پولمان اصلاح گردد.
مهدی چمران نیز در واکنش به این لایحه اظهار داشت: به نظر نمی آید موزه ها بتوانند تا سال ۱۴۰۵ خودکفا شوند. چونکه تعدادی از آنها اصلا درآمد ندارند.
وی با اعلان اینکه نباید برای همه موزه ها یک قیمت در نظر گرفت، اشاره کرد: تعدادی از موزه ها جنبه ارزشی دارند و حتی باید رایگان باشند.
تشکری هاشمی نیز در واکنش به این لایحه اظهار داشت: فضای برخی موزه ها سرد و متروکه است و گاها نرخ گذاری مانع از ورود افراد به این موزه ها می شود و بهتر است برای نرخ گذاری برخی موزه ها بجای نگاه مالی نگاه توسعه تاریخ و تمدن داشته باشیم. بعنوان مثال نرخ گذاری برای دانش آموزان باید متفاوت از سایر افراد باشد.
به گزارش بیمه خانه به نقل از ایسنا، مهدی چمران با اشاره به این که این لایحه نیازمند اصلاحاتی است، اظهار داشت: در مورد نرخ گذاری بلیت، شورای سیاست گذاری می تواند پیشنهاد دهد اما تصویب آن با شورا است و نرخ گذاری هر موزه باید متناسب با آنجا باشد و بهتر است موزه ها رتبه بندی یا دسته بندی شوند که بتوان نرخ گذاری دقیقی داشت. بنا بر این پیشنهاد می شود که این لایحه به کمیسیون تخصصی خود برگشت داده شود تا اصلاحات روی آن صورت گیرد.
به گزارش بیمه خانه به نقل از ایسنا، لایحه شهرداری تهران در مورد سیاست گذاری و قیمت گذاری بهای بلیت کلیه موزه های شهرداری تهران به سبب نیاز به اصلاحات بیشتر به کمیسیون تخصصی برگشت داده شد.




منبع:

1400/10/12
13:54:47
5.0 / 5
572
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
بیمه خانه Bime khane