گزارش بیمه خانه؛

چرایی عدم باور عذرخواهی بدرفتاران

چرایی عدم باور عذرخواهی بدرفتاران

اخبار سال های اخیر را که مرور کنید میبینید مسئولانی بودند که با خبرنگار، سرباز و دیگر افراد جامعه درگیر شدند اما یا هویت آنها مشخص نشد یا عذرخواهی نکردند یا عذرخواهی کردند و مردم باور نکردند!



خبرگزاری مهر، گروه جامعه: شاید اگر در خیابان درگیری بین دو نفر را ببینیم خیلی جلب توجه نکند اما اگر یکی از طرفین درگیری مقام مسئولی باشد حتما جلب توجه می کند، چونکه از فردی که بعنوان مسئول حالا در هر پست و مقامی انتخاب شده است انتظار سعه صدر بیشتری می رود.
هر از چندگاهی خبرهای متفاوتی از برخورد ناشایسته بعضی از مسؤلان با اقشار مختلف جامعه همچون خبرنگاران، سربازان، مأموران و … در شبکه های اجتماعی منتشر می شود که متأسفانه برخلاف تمام شایعاتی که در این شبکه ها منتشر می شود نه تنها شایعه نیست بلکه حقیقت هم دارد و حتی اگر این اخبار منتشر نمی گردد جای مظلوم و ظالم هم عوض می شد.
با یک جست و جوی ساده در گوگل می توان این برخوردها را مرور کرد، مانند بدرفتاری عباس آخوندی وزیر راه سابق با یکی از خبرنگاران یا شکستن بینی مأمور پلیس راهور از جانب حمدالله کریمی نماینده مجلس شورای اسلامی که هر دوی این اتفاقات در سال ۹۶ رخ داد.

بعد از رسانه ای شدن این دو بدرفتاری، عباس آخوندی حتی یک عذرخواهی ساده هم از آن خبرنگار نکرد و اصلاً انگار که نه انگار اما با بیان طرح شکایت ضد حمدالله کریمی از جانب ناجا به یک باره در رسانه ها اعلام گردید که این نماینده مجلس از آن مأمور دلجویی کرده و مبحث فیصله یافته است!
یا بعنوان مثال فحاشی و درگیری محمد باسط درازهی با کارمند گمرک هم از دیگر بدرفتاری های مسؤلان بوده است، این دفعه هم برخلاف تمام اعتراضات این نماینده مجلس نه از مردم و نه از آن کارمند گمرک عذرخواهی نکرد.
در این بین بعضی از بازیکنان و فوتبالیست ها هم بودند که با سربازان و مأموران نیروی انتظامی درگیر شدند و رفتاری دور از شأن از خود نشان دادند، از این موارد می توان به درگیری علیرضا بیرانوند با مأمور یگان ویژه، فرهاد مجیدی با مأمور پلیس راهور، حامد زمانی با مأمور فرودگاه و … اشاره نمود که البته در این ماجراها به غیر از بیرانوند هیچکدام از این افراد از مأمور دلجویی نکرده یا اگر هم چنین رفتاری انجام شده سند و مدرکی به غیر از ادعای مدیران وجود ندارد.

مشمئزکننده ترین این رفتارها با قشر مظلومی از جامعه به نام «سرباز» است، چونکه سربازان مجبور به اجرای قانون در هر پست و جایگاهی هستند و شاید به خاطر ملاحظات نظامی نتوانند آن طور که باید از حق خود دفاع کنند و در مقابل مسئول متخلف بایستند.
نمونه اخیر این رفتار هم برخورد یک بازجو در بابل با سرباز جلوی در دادگستری و همینطور برخورد علی اصغر عنابستانی نماینده سبزوار با سرباز راهور در خط ویژه است. در این ماجرا سرباز بابلی به جهت ترس از اضافه خدمت از ظلمی که در حقش شده بود چیزی نمی گوید اما دوستانش این مورد را در فضای مجازی مطرح نمودند و فشار کاربران شبکه اجتماعی کار را به جایی رساند که ستاد کل نیروهای مسلح و مسؤلان مربوطه در نیروی انتظامی شبانه مبحث را پیگیری کردند و اعلام گردید که از حق این سرباز دفاع می کنند.
در جامعه امروزی که مردم به واسطه شبکه های اجتماعی می توانند آزادانه اظهار نظر کنند ضرورت اقناع مخاطب از اهمیت بالاتری برخوردار است
اما فردای روزی که این خبر و پیگیری های مسؤلان رخ داده بود اعلام شد، شب گذشته آن بازجو که هیچگاه هم هویت این فرد مشخص نشد شبانه به دیدار آن سرباز رفته و از او دلجویی کرده است. با بیان این خبر بعضی از کاربران اعلام نمودند که به زور و اجبار از آن سرباز رضایت گرفته شد و بعضی از سرعت در عذرخواهی متعجب شدند و اصلاً منکر چنین کاری شدند.
در جامعه امروزی که مردم به واسطه شبکه های اجتماعی می توانند آزادانه اظهار نظر کنند ضرورت اقناع مخاطب از اهمیت بالاتری برخوردار است، چونکه اگر اقناع حاصل نشود حتی می شود مسیر یک رفتار قانونی را تغییر داد و به اصطلاحی جای جلاد و شهید را در این فضاها عوض کرد.
چندی پیش فیلمی به سرعت در فضای مجازی منتشر گردید که نشان می داد یکی از نمایندگان مجلس تلاش داشت با زور از خط ویژه عبور کند و سرباز وظیفه شناس راهور از ورود آن فرد به خط ویژه جلوگیری کرده است. اما ماجرا به همین جا ختم نمی گردد و درگیری بدنی بین نماینده مجلس و سرباز به وجود می آید.

در ابتدا که این فیلم پخش گردید آن نماینده منکر هرگونه درگیری فیزیکی خود و مأمور راهور شد اما پس از اینکه فیلم دوربین ها منتشر گردید آن نماینده لب به اعتراف گشود و عذرخواهی نمود اما از مردم نه از آن مأمور پلیس و گویا ماجرا فیصله یافت.
به جز عنابستانی نماینده مجلس و بیرانوند دروازه بان سابق پرسپولیس هیچکدام از افرادی که بالا نام آنها را بردیم فیلمی از عذرخواهی خود منتشر نکردند و فقط مسؤلان مربوطه اعلام نمودند که از سرباز یا مأمور پلیس دلجویی شده است.
فرهنگ مطالبه از مسؤلان خطاکار باید عمومی شود و افراد حق داشته باشند در مورد رفتار اشتباه یک فرد مسئول اظهار نظر کنند اما در مقابل هم دستگاه ها مسئول هستند که نتیجه و مستندات شکایت و عذرخواهی ها را رسانه ای کنند تا افکار عمومی اقناع شود و حتی فکر اینکه عذرخواهی صوری بوده است ایجاد نشود.


منبع:

1399/11/13
23:33:46
0.0 / 5
1113
تگهای خبر: انتظامی , پلیس , پلیس راهور , فضای مجازی
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳
بیمه خانه Bime khane