اخطار محیط زیست پردیس نسبت به ورود فاضلاب مسكن مهر به سد ماملو

اخطار محیط زیست پردیس نسبت به ورود فاضلاب مسكن مهر به سد ماملو

به گزارش بیمه خانه رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان پردیس ضمن اشاره به معضل فاضلاب شهرستان پردیس اظهار داشت: بخشی از فاضلاب انسانی این شهرستان وارد رودخانه جاجرود و حوضه آبریز سد ماملو می شود که تأمین کننده بخش عمده ای از آب شیرین کلانشهر تهران است البته اقداماتی برای رفع این مشکل در حال انجام می باشد.



عزیز میکائیلی در گفت و گو با ایسنا ضمن بیان اینکه شبکه ها و تصفیه خانه های فاضلاب شهرستان پردیس هنوز تکمیل نشده اند و به بهره برداری کامل نرسیده اند، اظهارکرد: ۳۰ تا ۴۰ درصد فاضلاب شهرستان پردیس تصفیه می شود و مابقی آن که عموما در ارتباط با مسکن های مهر است وارد رودخانه جاجرود و حوضه آبریز سد ماملو می شود و در نهایت پشت تاج این سد - که تأمین کننده بخش عمده آب آشامیدنی کلان شهر تهران است - جمع می شود که می تواند تبعات جبران ناپذیری را به همراه داشته باشد.

وی افزود: عموما فاضلاب های فازهای مسکونی ۸، ۱۱، ۵ و بخش هایی از فاز ۳، ۲ و ۱ وارد رودخانه جاجرود و حوضه آبریز سد ماملو می شوند چونکه چنین زیرساخت هایی درطرح های اولیه پیشبینی نمی شوند یا پاسخگوی رشد فزاینده ساخت و سازهایی نیست که در آینده صورت می گیرد در حالیکه در برنامه و مطالعات شهرسازی باید تمام این موارد مد نظر قرار گیرند.

میکائیلی افزود: اداره محیط زیست استان تهران و شرکت آب و فاضلاب استان تهران در کوشش برای مرتفع کردن مشکلات آلودگی فاضلاب انسانی تمام مسکن های مهر این شهرستان هستند تا دیگر تهدیدی از جانب این شهرستان متوجه محیط زیست و حوضه آبریز سد ماملو نباشد.

رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان پردیس ضمن اشاره به اینکه این شهرستان نوپا است و عمر آن به ۱۵ تا ۱۶ سال می رسد، اظهار داشت: راه اندازی فاضلاب شهرستان پردیس از سال ۹۰- ۸۹ در دستور کار قرار گرفت. در واقع زمانی که شهرستان پردیس بوجود آمد زیرساخت های آن فراهم نشده بود و این مسئله تبعات زیست محیطی جبران ناپذیری را برای منطقه و این شهرستان داشته است.

وی افزود: شهرستان پردیس در حوضه آبریز سد ماملو که تأمین کننده بخش عمده ای از آب آشامیدنی کلان شهر تهران است قرار دارد و حساسیت بالای محیط زیستی و ایمنی متوجه این حوضه است. سازمان حفاظت محیط زیست و اداره محیط زیست شهرستان پردیس از سال ۹۶ – ۹۵ به شکل جدی به مبحث ورود فاضلاب این شهرستان به حوضه آبریز سد ماملو و ساماندهی وضعیت فاضلاب پردیس ورود کرده و با طرح مبحث در مراجع قضایی و اداری این شهرستان یک سری زیرساخت ها همچون راه اندازی مدول ۱ و مدول ۲ تصفیه خانه فاضلاب و فاز ۲ تصفیه خانه فاضلاب شهر پردیس را در دستور کار قرار داده است.

میکائیلی درباره جزئیات وضعیت فاضلاب شهرستان پردیس توضیح داد و اظهار داشت: حالا مدول ۱ تصفیه خانه فاضلاب این شهرستان به بهره برداری رسیده و مدول ۲ آن در حال تکمیل و با پیشرفت فیزیکی بیشتر از ۹۵ درصد نزدیک به مرحله بهره برداری است. مجوزهای زیست محیطی فاز ۲ آن هم که در انتهای منطقه «باغ کمش» است هم از سازمان حفاظت محیط زیست و اداره کل محیط زیست استان تهران دریافت شده و کارهای برگزاری مناقصه، تعیین پیمانکار و تجدید کارگاه آن هم انجام شده است. امیدواریم فاز ۲ تصفیه خانه فاضلاب این شهرستان ظرف دو تا سه سال آینده نهایی شود و به بهره برداری برسد تا مشکلات فاضلاب این منطقه حل شود.

وی افزود: مجوزهای زیست محیطی تصفیه خانه شهرهای بومهن و رودهن هم که در حوزه جغرافیایی شهرستان پردیس قرار دارند صادر شده و مرحله تجدید کارگاه و راه اندازی سیستم تصفیه خانه فاضلاب آنها در دستور کار است. مرحله شبکه گذاری آن ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.

میکائیلی در انتها اظهار داشت: امیدواریم در آینده نه چندان دور تصفیه خانه های فاضلاب روستایی و شهری شهرستان پردیس به بهره برداری برسد تا دیگر تهدیدی از ناحیه تخلیه فاضلاب شهری، روستایی، مسکن های مهر متوجه حوضه آبریز سد ماملو نباشد.





منبع:

1399/09/14
20:49:12
5.0 / 5
859
تگهای خبر: شركت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۱
بیمه خانه Bime khane